Preskočite na glavni sadržaj

3. Filmski festival glumca u Vinkovcima

U Vinkovcima je u petak, 4. listopada, počelo 3. izdanje Filmskog festivala glumca kojeg je otvorio dugometražni igrano-dokumentarni film 'Dnevnik Diane Budisavljević'. Festival traje do 11. listopada, kada će biti proglašeni pobjednici.
vrijeme: 04.10.2019.
mjesto: Vinkovci
url: https://www.facebook.com/Filmski-festival-glumca-1858855011098128/
Prikazivanjem Dnevnika Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević počela je 'utrka' za filmsku nagradu Vinkovački Orion koji će biti dodijeljen u četiri kategorije: za najbolju žensku ulogu, najbolju mušku ulogu, najbolju žensku sporednu ulogu te za najbolju mušku sporednu ulogu. Pobjednici u prve dvije kategorije kući će otići sa zlatnom statuom Oriona dok će pobjednici preostale dvije kategorije odnijeti srebrne Orione.


Glumačke kreacije prosuđivat će poseban Ocjenjivački sud kojeg svake godine određuje Hrvatsko društvo filmskih djelatnika a ove godine su to glumice Sanja Vejnović i Marica Vidušić Vrdoljak te redatelj Goran Ribarić.


Drugog dana festivala, u subotu, 5. listopada, na programu je bio film Sam samcat redatelja Bobe Jelčića, a trećeg dana, 6. listopada, posjetitelji su mogli pogledati filmove Moj dida je pao s Marsa te najnoviji naslov Vinka Brešana, Koja je ovo država. Film Moj dida je pao s Marsa publici su predstavili redatelj Dražen Žarković te glumica Lana Hranjec koja je u filmu utjelovila djevojčinu Unu. 


Dan kasnije, odvijao se DOKUoptik program u sklopu kojeg su prikazana dva dokumentarna filma: Pomrčina Rabuzinovog sunca Darka Stojanovića Stoje te Polarni san Đuro Gavran.


Filmski festival glumca održava se od 4. do 11. listopada u dvorani GK Joza Ivakić, a ostale detalje o programu možete pronaći na ovoj poveznici.


Izvor: HAVC