Preskočite na glavni sadržaj

Maker Faire Zagreb 2019.

Festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva Maker Faire Zagreb održat će se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, 12 i 13. listopada 2019., od 10 do 17 sati. Ulaz na događanje je besplatan.
vrijeme: 12.10.2019.
mjesto: Zagreb

Maker Faire je najveći obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva, pod pokroviteljstvom Make Community organizacije (USA). Maker Faire je najveće i jedinstveno događanje na Zemlji koji se održava od 2006. godine i od kada je širom svijeta održano 200 istovjetnih događanja. 

Hrvatska udruga FabLab, već nekoliko godina aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom EU i sva ta iskustva dovodi u Zagreb. Važan razlog zašto organizira Maker Faire Zagreb je podizanje svijesti o makers kulturi i motivacija mladima za nove lude ideje.

Maker Faire Zagreb je događanje za širu javnost i usmjereno na čitavu regiju. Uz izlagače iz Slovenije, Austrije, Italije i Srbije, te najavu organiziranog dolaska grupe iz Bosne i Hercegovine, biti će prisutni i izlagači iz čitave Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika. Posjetitelje očekuje oko 70 projekata koje će predstaviti više od 200 makera.

Maker Faire je okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta, a među njima ima nastavnika, majstora, hobista, pripadnika znanstvene zajednice, inženjera, znanstvenih klubova, umjetnika, studenata i komercijalnih izlagača. To je skup fascinantnih znatiželjnika koji uživaju u učenju i nesebičnom dijeljenju znanja. Svi ti makeri dolaze na ova događanja pokazati svoje radove i podijeliti svoje znanje sa publikom i istomišljenicima.  
 
Posjetitelji će tijekom ovog događanja moći razgledati besplatno i stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla.