Preskočite na glavni sadržaj

Promocija trogodišnjeg kataloga NMG@PRAKTIKA 2016.-2018.

Promocija trogodišnjeg kataloga NMG@PRAKTIKA 2016.-2018. održat će se u četvrtak, 10. listopada, u 20 sati, u Galeriji MKC Split, Dom mladih, u sklopu programa zatvaranja izložbe Bojana Mrđenovića: Magistrala.
vrijeme: 10.10.2019.
mjesto: Galerija MKC Split, Dom mladih

Iz uvodnih tekstova

Naš kustoski, dizajnerski, tehnički i produkcijski kolektiv u sastavu: Natasha Kadin, Tihana Mandušić, Lana Beović, Tina Vukasović Đaković, Ivana Vukušić, Nikola Križanac, Gildo Bavčević i Hrvoje Pelicarić, time je uspješno zaokružio još jednu trogodišnju priču u kojoj smo otvorili mnoga tematska i konceptualna pitanja, surađivali s 35 talentiranih mladih umjetnika s kojima smo kroz procese rada zajedno učili, predstavili čak 27 umjetničkih projekata sve mnogobrojnijoj publici te postavili mnoge aktualne i mnoge zaboravljene ili zabranjene teme u javni diskurs, čime smo otvorili komunikaciju, interakciju i suradnju na mnogim područjima, a sve to u kontekstu suvremene umjetnosti i civilnog društva. Utabanim putevima nastavljamo i dalje, šireći područja interesa, načine edukacije te prostorne, produkcijske, tehničke i ljudske resurse. Veselimo se novim izazovima, područjima borbe i razinama učenja, a vas pozivamo da nam se pridružite na ovom putu sa svojim idejama, konceptima i akcijama.

– Natasha Kadin

Jedan od osnovnih koncepata platforme NMG jest predstavljanje novomedijskih radova mladih umjetnika s aktivističkom crtom. Nekako sam tu postavku uvijek doživljavala s rezervom – istina, fokus je na novim medijima ali program nije ograničen time pa se kroz godine može naći niz izričaja i medija koje smo odlučili predstaviti. Deset izložbi predstavljeno je 2016. godine, osam godinu nakon te devet 2018. No, iako su izložbe najvidljiviji dio programa NMG@PRAKTIKA, mora se pridati pažnja i pratećem sadržaju koji se paralelno odvija u trajanju gotovo svake izložbe. Niz radionica, razgovora i predavanja na kojima udruga Mavena inzistira od početka djelovanja pridonose edukativnom i informirajućem aspektu kojeg svaka kvalitetna izložba mora sadržavati. Ovom argumentu uvelike pridonosi i činjenica da se svake godine nastoji održati kustoska radionica tematski vezana uz specifičnu izložbu. U području gdje mladi studenti traže kustosko iskustvo van svojih matičnih obrazovnih institucija, program NMG im nudi svojevrsni ulaz u taj svijet.

– Lana Beović

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/502835037172640/