Preskočite na glavni sadržaj

Arturo Sandoval i Jazz orkestar HRT-a – spektakl u Lisinskom

U suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, Jazz orkestar HRT-a novu koncertnu sezonu započinje uz jednog od najdinamičnijih izvođača današnjice ‒ trubača, pijanista i skladatelja Artura Sandovala! 
vrijeme: 09.10.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog

Za njegovo gostovanje 2013. u Lisinskom tražila se ulaznica više, a deset Grammyja, šest Billboarda i jedan Emmy i više su nego dobra pozivnica na koncert koji će 9. listopada ljubiteljima jazza pružiti nezaboravno iskustvo.

Artura Sandovala, trubača kubanskih korijena obožavaju Alicia Keys, Rod Stewart, Josh Groban i Tony Bennett koji koriste svaku priliku da specifičan zvuk njegove trube uvrste u svoja, svjetski poznata remek-djela. Njegova puhačka virtuoznost čini ga jednim od najbriljantnijih glazbenika našega vremena, zbog čega mu je bivši predsjednik SAD-a, Barack Obama, dodijelio Predsjedničku medalju slobode.

Glazbeni genijalac, čiji su dinamični nastupi oduševili milijune diljem svijeta, vrsta je glazbenika koja se rađa samo jednom u generaciji, a kritika često navodi kako samo on može doseći note koje većina trubača jedva poznaje, zbog čega ga je legendarni Dizzy Gillespie proglasio vlastitim nasljednikom. Osim brojnih nagrada, dokaz njegove veličine je film snimljen u produkciji HBO-a, s Andyjem Garciom u glavnoj ulozi. Sandoval uspješno djeluje i kao skladatelj čija su djela dio velikih filmskih klasika.

Njegov je jedini cilj dijeliti vlastitu ljubav prema raznovrsnoj glazbi s publikom diljem svijeta, a na pozornici Lisinskog uz Jazz orkestar HRT-a, pod vodstvom novog šefa dirigenta Mirona Hausera, jedan od najbriljantnijih glazbenika našeg vremena svim posjetiteljima dvorane pružit će nezaboravna glazbeni doživljaj. 

Izvor:
https://glazba.hrt.hr/

Opširnije:
http://www.lisinski.hr/

Ulaznice.hr