Preskočite na glavni sadržaj

Mirko Ilić: 'Pobunjenik s razlogom'

Gradska galerija Striegl u Sisku, najavljuje izložbu recentnih ilustracija i plakata Mirka Ilića pod nazivom "Pobunjenik s razlogom''. Izložba se otvara u petak, 4. listopada 2019., u 19 sati, a trajat će do 27. ovoga mjeseca.
vrijeme: 04.10.2019.
mjesto: Gradska galerija Striegl
url: https://galerija-striegl.hr/

Izložba će predstaviti izbor plakata i ilustracija Mirka Ilića koji su nastali u recentnom periodu od angažmana za New York Times, The Village Voice, Der Spiegel te rada u sklopu vlastitog studija Mirko Ilić Corp. kojeg je pokrenuo 1995. godine i koji djeluje sve do danas.

'Na ovoj izložbi fokusirali smo se izborom na Ilićeve vizualne reakcije i dizajnerska rješenja aktualnih tema koje su, u kontekstu današnjeg i trenutnog vremena, još uvijek predmet važnih društvenih i političkih pitanja i refleksija, a evidentna su upravo kroz medij Ilićeve ilustracije i plakata.'

Nakon otvorenja izložbe, Mirko Ilić će s početkom u 20,00 sati održati predavanje pod nazivom ''Simboli mržnje''.

Predavanje „Simboli mržnje“ tematizira lokalni odnosno regionalni problem prešućivanja ili nemara javnosti na opažanje simbola te grafičkog govora mržnje neonacističkih grupacija (skinheadsa, neonacističkih i ekstremnih navijačkih skupina...) koje u posljednje vrijeme jačaju, postaju sve veće i sve nasilnije. Prikazivanjem slajdova navijača, njihovih tetovaža, koreografija, web stranica i transparenata, ukazat će se na značenje predočenih simbola, koje često vidimo, a čijeg podrijetla i značenja nismo svjesni.

Kustosica izložbe: Alma Trauber.

Opširnije:
https://galerija-striegl.hr/izlozbe/mirko-ilic-pobunjenik-s-razlogom/