Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka filharmonija svečanim koncertom otvorila novu sezonu

Zagrebačka filharmonija svečanim je koncertom otvorila novu sezonu 2019./2020. pod dirigentskim vodstvom maestra Davida Danzmayra.
vrijeme: 28.09.2019.
url: http://www.zgf.hr

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch najavio je programski raznovrsnu i interesantnu sezonu u kojoj će orkestar ugostiti brojne vrhunske umjetnike, renomirana umjetnička imena svjetske glazbene scene i prvoklasne glazbene izvedbe kao i vrijedna gostovanja, najprije u sklopu europske turneje orkestra. Tom prilikom  koncerte će održati u europskim glazbenim centrima: Beču, Dresdenu, Muenchenu, Frankfurtu te Zuerichu, a zatim i u Salzburgu te Rimu početkom 2020.

Koncertnu sezonu 2019./2020. Zagrebačke filharmonije otvorila je skladba In Medio Ignis skladatelja, kontrabasista i svestranog člana orkestra Dubravka Palanovića, kojim je Zagrebačka filharmonija još jednom pokazala da za stvaralaštvo domaćih skladatelja itekako ima mjesta na koncertnim repertoarima kulturnih institucija. U nastavku programa posjetitelji su uživali u izvedbi Mozartove posljednje, ali ne i manje grandiozne, 41. Jupiter simfonije, dok je finale večeri ostalo rezervirano za izbor stavaka iz rijetko izvođenog, romantičnog i lirskog baleta Pepeljuga Sergeja Prokofjeva. 

Iz Zagrebačke filharmonije podsjećaju da otvorenje sezone širom otvara vrata i koncertnoj aktivnosti orkestra u sklopu redovitih ciklusa: Crvenog, Plavog i OFF te pozivaju ljubitelje glazbene umjetnosti na koncerte klasičnog i suvremenog glazbenog stvaralaštva koji će se održavati gotovo svaki petak i bogatu kulturnu ponudu Zagreba na pozornici Lisinskog.   

Već idući petak, 4.10., u sklopu Plavog ciklusa, u goste Zagrebačkoj filharmoniji dolazi jedan od najinovativnijih dirigenata današnjice, hvaljeni Kristjan Järvi te pijanistica SoRyang koji će orkestar pratiti i na europskoj turneji. (Hina)