Preskočite na glavni sadržaj

15. Međunarodni festival amaterskih kazališta u Čakovcu

Kraj rujna obilježit će Međunarodni festival amaterskih kazališta s najboljim kazališnim predstavama iz regije. Predstavnici Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske 28. rujna zaigrat će na čakovečkim 'daskama koje život znače'. Ulaz na predstave je besplatan!
vrijeme: 28.09.2019.
mjesto: Čakovec
url: http://www.hrsk.hr/
Međunarodni festival amaterskih kazališta bio je dio velikog Festivala hrvatskih kazališnih amatera punih 13 godina, a od prošle godine je premijerno održan u Čakovcu, što se pokazalo izuzetno dobrim potezom budući da je Čakovec centar regije koja broji najveći broj kazališnih amaterskih skupina.

 

Uz predstavnike 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera – Priločku amatersku scenu iz Preloga s predstavom „Glumci“, čiji je glavni glumac iz Vodica ovog svibnja ponio nagradu za svoju ulogu – na 15. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta predstavit će se i Poetski teatar iz Obrenovca (Srbija) s višestruko nagrađivanom predstavom „Migrantkinja Lejla ili daleko je Hajdelberg“. Na 57. Linhartovom srečanju koji se održava svake godine u Postojni u Sloveniji najuspješnija predstava bila je „Petelinji zajtrk“ Franca Ferija Lainščeka u izvedbi Šentjakobskog gledališča i Gledališča Toneta Čufarja iz Jesenica. Ista predstava ponijela je kući i nagradu za mušku ulogu.

 

Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Čakovec i Međimurska županija.