Preskočite na glavni sadržaj

MUO: 'Priče sa stilom' nastavljaju se razdobljem renesanse

Program 'Priče sa stilom', koji se održava u Muzeju za umjetnost i obrt i Knjižnicama grada Zagreba od 9. rujna do 7. studenoga, nastavlja pričama o renesansi, počevši od radionice koja se održava u subotu na temu geometrijske perspektive.
vrijeme: 30.09.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.muo.hr
Nakon predstavljanja razdoblja gotike u likovnim umjetnostima, arhitekturi i književnosti, taj multidisciplinarni program edukativno-kreativnih radionica i muzejsko-kazališnog programa, koji su dio manifestacije Dani europske baštine 2019.“, publici će približiti jedno od najkreativnijih razdoblja u povijesti umjetnosti.

Radionice će se održati 30. rujna, održat će se u Knjižnici grada Zagreba te 19. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt, pod vodstvom muzejskih pedagoginja Muzeja za umjetnost i obrt, Ive Novak i Marte Kuliš Aralica.

Namijenjene su svim uzrastima. Sudionici će izrađivati radove na temu jednog od najznačajnijih otkrića u renesansnom slikarstvu – geometrijskoj perspektivi.

Priče sa stilom nastavit će se 10. listopada Stilskim četvrtkom u MUO koji se održava u Stalnom postavu muzeja u dvoranama gotike, renesanse i baroka, ovisno o razdoblju koje se obrađuje.

O karakteristikama renesanse u likovnoj umjetnosti i arhitekturi, s posebnim osvrtom na venecijansko staklo, govorit će kustosica Muzeja za umjetnost i obrt Sandra Kandučar Trojan, voditeljica Zbirke stakla, dok će o renesansnoj književnosti govoriti Sanja Repanić Blažičko i Marijana Rogić Bocchetti, djelatnice Knjižnica grada Zagreba.

Miran Kurspahić redateljsko-dramaturški je obradio "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea za kazališnu družinu Rebel. Nastupaju glumci Sven Jakir i Igor Baksa.

Kao posebno događanje u sklopu projekta i manifestacije "Dani europske baštine 2019.“ iz MUO najavljuju predstavljanje Zbirke glazbenih instrumenata Muzeja za umjetnost i obrt.

Pod sloganom "Muzej dobrog zvuka Vam predstavlja…“  18. listopada publici će, kroz vodstvo kustosice Antonije Dejanović, voditeljice Zbirke glazbenih instrumenata, uz popratni interaktivni glazbeni program, biti predstavljena violina pochette iz fundusa Muzeja.

Tijekom listopada te u studenom održat će se posljednji ovogodišnji ciklus programa Priče sa stilom u kojem će biti obrađeno razdoblje baroka. (Hina)