Preskočite na glavni sadržaj

Festival kazališta slijepih i slabovidnih 11. BIT od 27. rujna do 3. listopada

Predstava 'Jacques ili pokornost' u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život otvorit će u petak, 27. rujna, u Zagrebu Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih 11. BIT, koji do 3. listopada donosi ukupno devet predstava iz šest zemalja i Hrvatske.
vrijeme: 27.09.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://www.novizivot.hr/hr/bit-festival/o-festivalu
Festival BIT (Blind in theatre/Slijepi u kazalištu), kao jedini festival slijepih i slabovidnih kazalištaraca već jedanaesti put organizira Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba, a održava se svake dvije godine.


Svečano će ga u Kazalištu Vidri otvoriti organizator, Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život s predstavom "Jacques ili pokornost" Eugenea Ionesca u režiji Ane Prolić.


Gostuju još predstave iz Slovenije, Rumunjske, Crne Gore, Velike Britanije, Australije i Sjedinjenih Država.


Gledališće slepih in slabovidnih Nasmeh iz Slovenije dolazi s predstavom "Ljubavni sastanci" Aleša Bergera, a Udruga slijepih Thetis iz Constante, Rumunjska, s "Pigmalionom" Georgea Bernarda Shawa, uz glazbene točke iz mjuzikla "My Fair Lady" autora Fredericka Loewea i Alona Joylernera.


Homerova dramska radionica iz Crne Gore izvest će "Mrtve duše" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, Dramska grupa saveza slepih Srbije komad "Profesionalac" Dušana Kovačevića, a Theater Breaking Through Barriers iz Sjedinjenih Država gostuje s izvedbom "Pozornica, ekran i nešto između: 5 Kratkih predstava o svijetu šoubiznisa!" autora Jerroda Bogarda i Brucea Grahama.


Iz Australije dolazi Sarah Houbolt s izvedbom "Koo Koo, Djevojka ptica", a iz Velike Britanije slabovidna glumica, pjevačica i glazbenica Amelia Cavallo, koja će održati i radionicu. U programu je i jedna projekcija filma, a Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život izvest će još i predstavu "Čovječja ribica" Vojina Perića.


Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, a sufinanciraju ga Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (Hina)