Preskočite na glavni sadržaj

Potpisan Ugovor o suradnji Osječkog HNK i Akademije za umjetnost i kulturu

Intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja i dekanica Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Helena Sablić Tomić potpisale su u četvrtak u Osijeku ugovor o suradnji tih dviju ustanova. Povodom početka buduće suradnje, u četvrtak, 26 rujna, u HNK-u s početkom u 19 sati bit će odigrana komedija "Crveni nosovi", u izvedbi studenata Akademije.
vrijeme: 26.09.2019.
mjesto: Osijek

Kako je rekla Vrselja, to je događaj od iznimne važnosti za obje ustanove jer će potpisivanjem ugovora dosadašnju dobru suradnju podići na još višu razinu. Dodala je kako potpisivanje ugovora omogućuje ne samo kadrovsku suradnju, nego i produkcijsku suradnju.

"Nadam se da će ovo biti putokaz i drugim nacionalnim kazalištima koji u svom okruženju imaju akademiju. Kad je riječ o našem HNK-u i Akademiji, imamo već u pripremi dva konkretna zajednička projekta, a to su opereta 'Kneginja čardaša' i tragedija 'Marija Stuart'", zaključila je Vrselja.

Rektor osječkog Sveučilišta Vlado Guberac rekao je kako Uprava Sveučilišta nastoji podjednako razvijati sve sastavnice Sveučilišta jer bez umjetnosti, kulture, humanističkih i društvenih znanosti, Sveučilište ne bi bilo ono što treba biti.

"Misijska uloga Sveučilišta je da služi zajednici, a Akademija je jedna od stožernih sastavnica Sveučilišta. Drago mi je da Sveučilište preko Akademije i njezinim mladim kadrom može pomoći Hrvatskom narodnom kazalištu u zajedničkim projektima", dodao je rektor Guberac.

Dekanica Helena Sablić Tomić naglasila je kako očekuje da će se suradnja Akademije i HNK nakon potpisivanja ugovora još više intenzivirati.

"Vjerujem da će naš glazbeni, kazališni, instrumentalni i likovni studij kao i Odsjek za kazališne tehnologije i Odsjek za kulturu, medije i menadžment imati otvorena vrata u HNK-u i kroz praktične projekte doći do novih ideja i razvijati ono za što se školuju na Akademiji", rekla je Sablić Tomić. (Hina)

http://www.hnk-osijek.hr/hnk/
http://www.uaos.unios.hr/