Preskočite na glavni sadržaj

Barutana 019

Novo izdanje programa Barutana održava se u Galeriji Kazamat u Osijeku, od 30. rujna do 5. listopada 2019. Barutana 019 pred publiku donosi nove izvedbe suvremenog plesa i performansa, eksperimente sa zvukom te filmske projekcije.
vrijeme: 30.09.2019.
mjesto: Osijek, Galerija Kazamat
url: https://www.facebook.com/Barutana.Osijek/

Kao i u prvim izdanjima programa u prostoru osječke Barutane, preko predstavljanja različitih izvedbenih i plesnih projekata, koncerata, filmskih programa, predavanja i razgovora u različitim privremenim prostorima, premještajući se zajedno s publikom iz Barutane u prostore nekadašnjeg kina Zvečevo, hotela Royal, Studentskog centra i nedovršenog Kulturnog centra te Muzeja likovnih umjetnosti, projektom se razvija kontinuitet izvaninstitucionalne programske platforme kroz novu suradnju s Galerijom Kazamat.

Zajedno s umjetnicima, sudionicima i publikom, kreirat ćemo u specifičnom galerijskom prostoru Kazamata izvedbeno-scenske, plesne, zvučne i filmske doživljaje. Program obuhvaća plesnu izvedbu „Vratiti nekoga kući“ Petre Hrašćanec i Filipe Bavčević (30. rujna), performans u trajanju „Neljudsko“ Josipe Bubaš (4. listopada), zatim izvedbu na granici plesnog performansa i eksperimentalnog koncerta „Viola, ja i nas dvije“ Nastje Štefanić (5. listopada), kao i zvučni improvizacijski projekt „Nedosanjane manifestacije“ glazbenika Lea Beslaća (1. listopada). Uz uvodno izlaganje Ivana Paića, moći će se pogledati rijetko prikazivan alternativno-eksperimentalni film „Kamen“ Zlatka Burića Kiće i Dragana Ruljančića (3. listopada), te eksperimentalni dokumentarac o umjetničkoj subkulturi u ratnim uvjetima „ART RAT: hrvatski neovisni umjetnici“ Zeva Ashera, o kojem će govoriti Janka Vukmir iz Instituta za suvremenu umjetnost (2. listopada).

Program:

30. rujna – 19 sati – plesna izvedba
Petra Hrašćanec: VRATITI NEKOGA KUĆI

1. listopada – 19 sati – zvučna izvedba
Leo Beslać: NEDOSANJANE MANIFESTACIJE

2. listopada – 19 sati – projekcija filma
Zev Asher: RAT ART – HRVATSKI NEOVISNI UMJETNICI (1997.)
Uvodno izlaganje: Janka Vukmir

3. listopada – 19 sati – projekcija filma
Zlatko Burić Kićo, Dragan Ruljančić: KAMEN (1988./9.)
Uvodno izlaganje: Ivan Paić

4. listopada – 19 sati – performans u trajanju
Josipa Bubaš: NELJUDSKO

5. listopada – 19 sati – plesna izvedba
Nastasja Štefanić: VIOLA, JA I NAS DVIJE

https://www.facebook.com/Barutana.Osijek/