Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje projekta 'Ono mjesto koje nastaje' / Nevidljiva Savičenta

"Ono mjesto koje nastaje", umjetničko-istraživački projekt koreografa i redatelja Matije Ferlina u suradnji s vokalisticom i autoricom Melitom Lovričević, plesačima Petrom Chelfi, Robertom Milevoj, Pravdanom Devlahovićem i Tomislavom Fellerom te u zajedništvu s mještankama i mještanima šireg savičentskog područja, predstavit će se javnosti u petak, 27. rujna, u 17.30 sati, na lokalitetu Pineta, u samoj blizini Svetvinčenta, u organizaciji Mediteranskog plesnog centra. 
vrijeme: 27.09.2019.
mjesto: Svetvinčenat, Pineta

Projekt je osmišljen u sklopu krovnog projekta "Nevidljiva Savičenta - prevođenje tradicije u suvremenu kulturu.

Tijekom protekla dva tjedna kroz svakodnevne probe, Ferlin upoznaje mlade plesne izvođače s vlastitom koreografskom izvedbenom praksom, dok Lovričević s izvođačicama zrelije generacije radi na njihovu izražavanju kroz glas, tretirajući ga kao instrument. Nastavno na radionicu plesa i pokreta održanu u svibnju, "S kolina na kolino", Ferlin širi fokus s istraživanja zajedništva i prisutnosti u obiteljskim odnosima na one međuljudske i međuprostorne te svakodnevnim izlaskom iz fizičkog mjesta Mediteranskog plesnog centra u neposredni okoliš Svetvinčenta stvara slojevite odnose svih sudionika prema novom mjestu koje nastaje. Ferlinova metodologija i ukorinjenjenost u Svetvinčentu očuđuje i osvjetljava upravo one veze i odnose koji nerijetko bivaju poimani tek kao ne&sc aron;to svakodnevno i uobičajeno.

Ono mjesto koje nastaje zajednički su gradili mladi plesači Marta Bastijanić, Nenad Đokić, Noah Cvijanović, Zora Cvijanović, Pio Ferlin, Ema Laković, Matija Nadenić, Benedikt Rakitovac, te zborašice Branka Bilić, Nada Bilić, Aida Bulešić, Ondina Cerovac, Aliče Čikada, Marija Ferlin, Kristina Jurman Ferlin, Enriketa Pustijanac i Rina Žagrić.

Publika se 27.9.2019., u 17:30 sati okuplja ispred Mediteranskog plesnog centra (Svetvinčenat), te u pratnji odlazi na mjesto izvođenja, na područje Pinete.

Izvedba je besplatna i namijenjena svima.

Napomena:
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta "Ono mjesto koje nastaje" izvodit će se u prostoru Mediteranskog plesnog centra.

Opširnije:
http://svetvincenatfestival.com/