Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Emanuele Lekić - 'Lica iz klupe'

Hrvatski školski muzej poziva na predstavljanje prve samostalne izložbe Emanuele Lekić 'Lica iz klupe', koja je ujedno i predstavljanje diplomskog rada. Izložba se otvara u četvrtak, 26. rujna 2019., u 19 sati, u prostorima muzeja, a moći će se razgledati do 13. listopada o.g.
vrijeme: 26.09.2019.
mjesto: Zagreb, Hrvatski školski muzej, Trg Republike Hrvatske 4
url: http://www.hsmuzej.hr/

(...) „Mlada umjetnica uzima kao polazište za svoje slike vlastite osnovnoškolske fotografije, one kakve su se namještene znale snimati, a i dalje se snimaju, kako bi se pokazao duh zajedništva pojedinog razreda…Odnosi među djecom manje su idilični nego što se na fotografijama čini, pa čak i od onog što nam vlastito sjećanje pokušava nametnuti. Djetinjstvo je kompleksnije od tih pojednostavljenih osnovnoškolskih fotografija, i ta kompleksnost jedna je od tematskih okosnica umjetničinih djela." – Patricia Kiš

O autorici :

Emanuela Lekić rođena je 1996. godine u Rijeci. Nakon završene gimnazije na Krku 2014. godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Već 2015. seli se u Zagreb te nastavlja likovno obrazovanje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je trenutno prva godina diplomskog studija u klasi profesora Igora Rončevića. Sudjeluje na više grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/724689627980588/