Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna konferencija Razveži vezu: Redefiniranje normativnosti u ljubavi

Međunarodna konferencija Razveži vezu: Redefiniranje normativnosti u ljubavi održat će se 21.9. od 10 do 20 sati u HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. Kroz tri izlagačka panela predavači_ce će temi ljubavi pristupiti iz različitih perspektiva.
vrijeme: 21.09.2019. 10-20 h
mjesto: Zagreb; Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V
url: https://ovmag.org/
Izlaganja će obuhvatiti analize intimnih odnosa s obzirom na nove načine preklapanja javnog i privatnog uslijed popularizacije društvenih mreža, zatim kritike diskursa prirodnih i društveno-humanističkih znanosti koji oblikuju dominantna shvaćanja ljubavi i seksualnosti te refleksije o odnosu ljubavi i umjetnosti (studije o reprezentacijama ljubavi u umjetnosti i promišljanja o prevođenju praksi ljubavi i brige u umjetnički rad).

 

U suradnji s odsjecima za sociologiju i psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu konferencije bit će održan i okrugli stol na temu Može li mononormativnost prestati biti norma (u Hrvatskoj)? u sklopu kojeg će se diskutirati o poliamoričnim vezama – ljubavnim konfiguracijama u kojima partneri_ce sporazumno započinju i održavaju ne-binarne privržene, intimne i seksualne odnose.

 

Na konferenciji će biti održano izvedbeno predavanje umjetničkog dua Blaue & Poppy u kojem će umjetnici govoriti o isprepletenosti svog umjetničkog rada i ljubavnog odnosa te ponovno izvesti važne trenutke svog umjetničkog ljubavnog arhiva.