Preskočite na glavni sadržaj

'Bijeg od Gospodara Uma' - izložba u Vukovaru

Gradski muzej Vukovar najavljuje otvorenje izložbe Sebastijana Vojvode 'Escape from the Mind Master / Bijeg od Gospodara Uma' u Galeriji Oranžerija u petak, 20. rujna.
vrijeme: 20.09.2019.
mjesto: Vukovar; Galerija Oranžerija
url: http://www.muzej-vukovar.hr/
Sebastijan Vojvoda rođen je u Puli, 1976. godine. Osnovnu i srednju školu završava u Poreču. Studira na Umjetničkoj akademiji u Splitu (1999. – 2000.) u klasi Jadranka Runjića te Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, na slikarskom odjelu, u klasi profesorice Metke Krašovec. Diplomirao je kod profesora Zmage Jeraja i Boruta Vogelnika, 2006. godine.


Godine 2005. boravi kao stipendist u Göteborgu, u Švedskoj, na tamošnjoj Umjetničkoj akademiji (Akademin Valand), a 2012. na ALUO u Ljubljani završava postdiplomski magistarski studij slikarstva kod profesora Bojana Gorenca.


Sudjelovao je na različitim umjetničkim projektima kao dizajner, fotograf i filmski snimatelj. Dosad je izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Poreču, gdje je zaposlen kao kustos i voditelj likovne djelatnosti na Pučkom otvorenom učilištu.