Preskočite na glavni sadržaj

Kino klub Split: 'Svjetski novi valovi' uz predavanja Jean-Michel Frodona i Ane Grgić

Kino klub Split ugostit će renomiranog filmskog kritičara Jean-Michela Frodona i istaknutu filmologinju Anu Grgić koji će održati predavanja u sklopu međunarodnog programa 'Cinema Archive: World New Waves' o utjecaju francuskog novog vala na svjetsku kinematografiju. Program počinje 28. rujna, a traje do 3. listopada.
vrijeme: 28.09.2019.
mjesto: Split; Kino klub Split, Ulica Slobode 28
url: http://kinoklubsplit.hr/
Predavanje Jean-Michel Frodona zakazano je za 28. rujna u 17 sati, nakon čega slijede dva filma po izboru predavača. Prva naslovna projekcija filma Sreća (1966.) Agnes Varde u počast je nedavno preminuloj autorici čija su pionirska ostvarenja svrstana među najznačajnija djela filmske umjetnosti. Nakon toga slijedi film Alaina Resnaisa Muriel, ili vrijeme povratka (1963).  Predavanja i projekcije nastavit će se u istom rasporedu sve do 2. listopada, a  održavat će se u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, na katu zgrade Doma mladih).
 
Više o predavačima i samom programu pronađite na stranici Kino kluba Split.
 
Uz brojne atraktivne naslove iz svjetske kinematografije, 3. listopada u 20 sati, za prigodno zatvaranje programa, prikazat će se nedavno restaurirana i digitalizirana verzija filma Ivana Martinca Kuća na pijesku (1985.).
 
Ulaz na predavanja je slobodan, a svi koji će pohađati program u cjelini dobit će i potvrdu za koju se potrebno prethodno prijaviti OVDJE. Program se održava na engleskom jeziku.
 
Dan prije početka programa 'Cinema Archive: World New Waves' Kino klub Split, u petak 27. rujna ugošćuje iransko-irskog filmaša Rouzbeha Rashidija. Povodom gostovanja organizirane su dvije projekcije: Rouzbehov film Phantom Islands (2018.) prikazuje se u petak 20. rujna, s početkom u 20.30 sati. Na dan gostovanja Rouzbeha Rashidija, 27. rujna, prikazat će se selekcija filmova po filmaševu izboru.
 
Detaljan raspored i više o programu pronađite na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC