Preskočite na glavni sadržaj

Cantus Ansambl na prestižnom Venecijanskom bijenalu

Renomirani Cantus Ansambl gostovat će 3. listopada na Venecijanskom bijenalu, gdje će nastupiti kao dio većeg sastava u sklopu izvedbe cjelovečernjeg djela 'Songbook' skladatelja Mattea Franceschinija.
vrijeme: 03.10.2019.
mjesto: Italija; Venecija
url: https://hr-hr.facebook.com/CantusAnsambl/
Kako se ističe u najavi, gostovanje je nastavak 20-godišnje suradnje Cantus Ansambla s talijanskim ansamblom Icarus, a u sklopu glazbenog dijela programa najveće svjetske izložbe suvremene umjetnosti.


Četvorica glazbenika iz Cantus Ansambla nastupit će 3. listopada na Venecijanskom bijenalu kao dio većeg sastava u sklopu izvedbe cjelovečernjeg djela "Songbook" skladatelja Mattea Franceschinija, nagrađenog 2019. Srebrnim lavom za glazbu. Djelo će Cantus Ansambl i ansambl Icarus praizvesti nakon svečane ceremonije dodjele nagrade.


"Songbook" je djelo koje kombinira rock kvartet, klasični ansambl i elektroniku, a radi se o posljednjem djelu trilogije pod nazivom "Live" koja želi ujediniti složenost, dubinu i bogatstvo suvremenog sastava te neograničenu energiju i neprestano traženje novih zvukova u kojima se može pronaći elektronika i rock. Isti program, u kojem sudjeluje i hrvatski Cantus Ansambl ponovit će se i u Reggio Emiliji već 5. listopada.


Venecijanski bijenale održava se svake druge godine na prostoru venecijanskog Giardina. Glazbeni dio programa odvijat će se od 27. rujna do 6. listopada pod umjetničkim ravnanjem najpoznatijeg suvremenog talijanskog skladatelja Ivana Fedelea. Fedele je ove godine gostovao je i na Muzičkom biennalu Zagreb, gdje su ansambli Cantus i Icarus premijerno izveli njegovo novo djelo X-Tension II, nastalo prema narudžbi MBZ-a, Cantus Ansambla i ansambla Icarus.


Cantus Ansambl već najavio i novi koncertni ciklus u zagrebačkoj Laubi za sezonu 2019./2020. Od rujna 2019. do lipnja 2020. godine održat će se pet koncerata, a sezona se otvara 23. rujna prvim koncertom ciklusa naslovljenom "Maple Syrup". (Hina)