Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija 'Foto Synthese' u prostoru Veleposlanstva Brazila u Zagrebu

Otvorenje izložbe 'Foto Synthese' brazilskog fotografa Ricarda de Vicqa, na temu Atlantske tropske šume, će se održati 18. rujna, u 18 sati, u Veleposlanstvu Brazila. Serija fotografija jedan je od najnovijih projekata de Vicqa, međunarodno priznatog umjetnika koji je za svoju eklektičnu produkciju osvojio preko 50 nagrada, a čija radovi sežu od naslovnih fotografija za albume bossa nove do pejzaža i portreta.
vrijeme: 18.09.2019.
mjesto: Zagreb; Veleposlanstvo Brazila u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 10/1
url: http://zagreb.itamaraty.gov.br/pt-br/

Nakon uspješne sezone u Berlinu, izložba "Foto Synthese" brazilskog fotografa Ricarda de Vicqa 18. rujna stiže u Zagreb.

 

"Foto Synthese" istražuje jedinstvenu i zadivljujuću tropsku prirodu Brazila. Prikazuje domaće vrste, ali i biljke s drugih kontinenata koje danas sačinjavaju floru Atlantske tropske šume, jedne od najljepših i najraznovrsnijih džungli na planeti. Njezino bogatstvo prikazano je posve detaljno, omogućujući promatraču uvid u očaravajuća, gotovo mikroskopska obilježja biljaka, ali i impozantnu cjelinu džungle, s drvećem višim od 40 metara koje filtrira svjetlost u beskonačnim tonovima i teksturama, uhvaćenima de Vicqovim objektivom.

 

Otvorenje će se održati u kulturnom prostoru Veleposlanstva Brazila u Zagrebu (Trg Nikole Šubića Zrinskog 10/1) u nazočnosti kustosice izložbe, Marly Porto. Tom prigodom bit će posluženi tradicionalni brazilski zalogaji i „caipirinha“, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan!

 

Izložba će biti otvorena radnim danom od 9 do 17 sati, od 19. rujna do 2. listopada.