Preskočite na glavni sadržaj

Uskoro objava natječaja 67. Zagrebačkog festivala

Natječaj za 67. izdanje Zagrebačkog festivala, najdugovječnijeg domaćeg festivala popularne glazbe, bit će otvoren 1. listopada i trajat će mjesec dana, do 1. studenog, izvijestili su iz Hrvatskog društva skladatelja.
vrijeme: 01.10.2019.
url: http://www.hds.hr

Direkcija festivala predvođena umjetničkim direktorom, Nenom Belanom, i ove godine očekuje značajan interes autora i izvođača za festival koji se isprofilirao kao centralno mjesto domaće pop/rock mainstream produkcije čija će se završna manifestacija održati 24. siječnja 2020.

"Osim osvojenog Porina koji je priznanje struke, Zagrebački festival uživa veliki ugled i među domaćim radijskim i TV urednicima kojima služimo kao svojevrstan putokaz kvalitete i smjera u kojem se kreće hrvatska glazba. Predstaviti svoju pjesmu na manifestaciji kao što je Zagrebački festival znači ući u prvu ligu domaće glazbe, a taj epitet pratimo sadržajno i produkcijski, uz ovogodišnjeg jakog partnera, Zagrebačku banku", rekao je Belan pozivajući glazbene kolege da se u što većem broju prijave na festivalski natječaj.

Pravilnik natječaja i obrazac za prijavu bit će objavljeni na službenim web stranicama festivala, a prilikom prijave novih pjesama u obzir se uzimaju isključivo završne verzije pjesama, dok izvođač na prijavi mora biti isti izvođač koji će se predstaviti i na završnoj manifestaciji Zagrebačkog festivala.

"Osim velikih glazbenih zvijezda, festival je proteklih godina ugostio i neka nova imena koja su se u međuvremenu profilirala kao nositelji domaće glazbe i nezaobilazna mjesta u radijskom eteru. U odabiru pjesama vodimo se kvalitetom pjesama i najvišim produkcijskim kriterijima, no onaj neopisivi 'faktor X' je upravo ono zbog čega pjesme traju i isplivaju iznad prosjeka. Takvih je, srećom, bilo do sada, a vjerujem da ćemo ih imati priliku čuti i na 67. izdanju Zagrebačkog festivala 24. siječnja 2020.", zaključio je Belan. (Hina)