Preskočite na glavni sadržaj

54. Vinkovačke jeseni od 13. do 22. rujna

Više od 8.000 sudionika nastupit će na 54. Vinkovačkim jesenima koje se od 13. do 22. rujna održavaju u tom gradu, a organizatori očekuju kako će priredbe te tradicijske manifestacije vidjeti više od 100.000 posjetitelja.
vrijeme: 13.09.2019.
mjesto: Vinkovci
url: http://vinkovackejeseni.hr/
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, s Novinarskih je divana u četvrtak na Teninom salašu, pozvao građane iz svih krajeva Hrvatske da posjete neku od priredbi 54. Vinkovačkih jeseni, posebice Svečani mimohod sudionika i reviju konjskih zaprega koja se održava posljednjeg dana te manifestacije. Riječ je o  najspektakularnijoj priredbi svakih Vinkovačkih jeseni koja će ove godine okupiti više od 4.500 sudionika, članova 75 folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore.


"Dođite nam na 54. Vinkovačke jeseni, da u zajedništvu slavimo tradiciju i tradicijsku kulturu, njegujući ono što su nam ostavili naši predci kako bi to naslijeđe sačuvali na buduće naraštaje", poručio je  Bosančić.


Tajnik Organizacijskog odbora manifestacije Stjepan Đurković rekao je da Vinkovačke jeseni i ove godine otvaraju Folklorne večeri, a od 13. do 18. rujna na toj će priredbi nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije.


Dječje vinkovačke jeseni održat će se 14. i 15. rujna, a u svečanom mimohodu prodefilirat će preko 60 dječjih folklornih skupina s oko 2500 najmlađih njegovatelja tradicijske kulture. Svečano otvorenje 54. Vinkovačkih jeseni održat će se 20. rujna pod geslom “Tri nam drage riječi” (Slavonija, Baranja i Srijem), dok će se Državna smotra izvornog hrvatskog folklora s nastupom 30 KUD-ova iz cijele Hrvatske održati 21. i 22. rujna. Posljednjega dana ulicama grada u Svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega proći će i predstaviti se 75 KUD-ova i folklornih skupina iz zemlje i dijaspore, 30 konjskih zaprega i oko 50 jahača, odnosno gotovo 4500 sudionika mimohoda.


U zabavnom programu 54. Vinkovačkih jeseni održat će se Urbane jeseni kao i koncerti Željka Bebeka, Tomislava Bralića i klape Intrade, Massima, Dražena Zečića, Mie Dimšić, Jelene Rozge, Maje Šuput, Ivana Zaka i brojnih tamburaških sastava. (Hina)