Preskočite na glavni sadržaj

Likovno-književna večer u Kaštel Sućurcu

Kako slikarstvom, humorom i pjesmom izliječiti svakodnevne probleme, otkrit će vam slikarica Biljana Sesar, književnik Tomislav Šovagović i klapa Štorija u književno-likovnoj večeri 'Od rijeke do mora' u četvrtak, 12. rujna, u 19,30 sati, u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.
vrijeme: 05.09.2019. 19,30 h
mjesto: Kaštel Sućurac; Nadbiskupski kaštel, Gospojska štrada 1
 

Tom prilikom će biti upriličeno otvaranje 14. samostalne izložbe nagrađivane slikarice Biljane Sesar, koja će se Kaštelanima predstaviti radovima nastalim u razdoblju od 2005. do 2019. godine, a podijeljeni su u četiri cjeline: “Bunska idila”, “Vilini konjici”, “Apoksiomen” i “Periske” (za ciklus Periske nagrađena je prvom nagradom u Likovno-literarnom natječaju Gradske knjižnice Kaštela „Kaštelanske štorije 2019.“). Izložba će biti otvorena do 4. listopada.

 

Po otvaranju izložbe uslijedit će književna večer s Tomislavom Šovagovićem, višestruko nagrađivanim književnikom, teologom, novinarom i urednikom te pranećakom velikog hrvatskog glumca Fabijana Šovagovića koji će se Kaštelanima predstaviti s bogatim humorističnim repertoarom objavljenih i nagrađenih priča u kojima na šaljiv način progovara o odrastanju u Šibeniku i životu u Slavoniji.

 

Tomislav Šovagović u svojim iznimno zabavnim književnim djelima iz zaborava izvlači brojne humoristične situacije iz djetinjstva i mladenačkog doba, opisujući dalmatinsko-slavonske kombinacije na jednostavan i urnebesan način.

 

Upravo iz tog razloga ova književna večer s pranećakom “Strikana” Fabijana Šovagovića nosi naslov „Od komarče do čvaraka“.

 

U glazbenom dijelu programa nastupit že ženska klapa Štorija.

 

Ulaz je slobodan!