Preskočite na glavni sadržaj

'Komediji' i predstavi '39 stepenica' četiri nagrade u Skoplju

Zagrebačko kazalište 'Komedija' apsolutni je pobjednik festivala komedije 'Gola mesečina' koji se održao od 2. do 9. rujna u Skoplju u Sjevernoj Makedoniji, osvojivši čak četiri nagrade za predstavu '39 stepenica', koja je među ostalim proglašena najboljom predstavom festivala.
vrijeme: 09.09.2019.
mjesto: Republika Sjeverna Makedonija; Skoplje
url: http://www.komedija.hr
Redatelj Marko Juraga ovjenčan je nagradom za najbolju režiju, a predstava je Jasni Palić Picukarić donijela nagradu za najbolju glumicu, te Saši Buneti za najboljega glumca, priopćeno je iz Komedije.

Predstava "39 stepenica", čija je premijera bila 12. listopada 2018. na Komedijinoj drugoj sceni u Jazz&Cabaret klubu Kontesa, urnebesna je triler komedija temeljena na istoimenu filmu Alfreda Hitchcocka iz 1935. Hitchcockov film postigao je veliki uspjeh i postao kultni triler noir-filma. Godine 2005. Patrick Barlow adaptirao je filmski scenarij za samo četiri glumca, te je time klasični detektivski triler pretvorio u dinamičnu krimi - komediju.

Predstava je postigla izuzetan uspjeh na West Endu i Broadwayju u svim podjelama koje su je do sada igrale. Izuzetna dinamika igre i humor, koji podsjeća na Monty Python, osigurale su izuzetan život ove komedije neovisno od kultnog Hitchcockova trilera.

Uz redatelja Juragu, autorski tim Komedijine produkcije još čine scenograf Tomislav Ruszkowski, kostimografkinja Elvira Ulip, oblikovatelj svjetla Anđelko Kos, autor projekcija Dalibor Talajić i autorica glazbe Anita Andreis.

Festival "Gola mesečina" međunarodni je festival na kojem sudjeluju kazališta iz cijele regije. Nastao je u organizaciji Teatra Komedija iz Skoplja. Komedijino gostovanje na festivalu nastavak je suradnje dvaju kazališta "Komedija", zagrebačkog i skopskog, započetog gostovanjem makedonskog teatra u Zagrebu u studenome 2018. s predstavom Raffyja Sharta "Moja žena se zove Boris". (Hina)