Preskočite na glavni sadržaj

Maja Jovanović Majolinica izlaže u galeriji Bruketa2

Akademska slikarica Maja Jovanović Majolica prvi put predstavlja svoje radove u riječkoj galeriji Bruketa2.
vrijeme: 09.09.2019.
mjesto: Rijeka; Galerija Bruketa 2
url: https://www.facebook.com/Mala-galerija-Bruketa-1418978275016677/?fref=ts
Maja Jovanović Majolinica rođena je 1982. g u Beogradu, a diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, na smjeru Grafičke komunikacije, a poslijediplomski studij, završila je na čuvenoj "L'Aaccademia di Belle Arti di Brera" u Milanu. Za desetak samostalnih izložbi u zemlji inozemstvu, dobila je isto toliko nagrada.

 

Slike Maje Jovanović Majolinica vide drugi, ljepši, svijet nade koji predskazuje novi, možda ljepši , vedriji dan.

 

S optimističnim naslovima djela, "Muzika", "Jutro" ,"Srecan broj 3" ;"Leto" ,"Pariz"... putuje kroz svijet svojih nježnih boja i oblika, a nepoznati put ljudskih razmišljanja i  njenih specifičnih interpretacija, oplemenjuje i naša razmišljanja .

 

U  novom ponašanju kroz svoj ideološki svijet boja, autorica, preko doze dvosmislenosti, sarkazma, i humora, nudi izlaz u novom prikazu druge stvarnosti, koji tezi harmoniji i skladu.

Nudi  nam svijet u kome svatko pronalazi izlaz i utočište u svijetu asocijacija.

 

Jedinstvena složenost likovnog izraza Maje Majolinice, spaja svijet dječjih crteža i bajki i stvara jedinstvenu grotesknu ljudsku atmosferu.

 

Upravo takve slike Maje Majolinice, mogu se prihvatiti kao drukčija pripovjedačka vizualnost., zbog koje je vrijedno pogledati ovu izložbu.

 

(Iz teksta M:Stojnica, Sirbik Attila)