Preskočite na glavni sadržaj

Film 'Malo se sjećam tog dana' Leona Lučeva pobjednik Betina Film Festivala

Najboljim igranim filmom ovogodišnjeg Betina Film Festivala u kategoriji hrvatskih filmova proglašen je film Leona Lučeva 'Malo se sjećam tog dana', dok je nagradu za najbolji dokumentarni film dobio Arsen Oremović za svoj film 'Tak kak je'.
vrijeme: 08.09.2019.
mjesto: Betina
url: https://www.betinafilmfestival.com/
Nagradu za najboljeg mladog autora dobio je Tin Meze za film "Sahrana" (posljednji film Ive Gregurevića), dok je najboljim animiranim filmom proglašen "Jedan od mnogih" Petre Zlonoge, izvijestili su s drugog izdanja festivala koji se održao od 4. do 8. rujna.

 

Međunarodni filmovi dobitnici nagrada su igrani film "Yasmina" (Ali Esmili, Claire Cohen), dokumentarni film "Black Sheep" (Ed Perkins) te animirani film "One Small Step" (Bobby Pontillas, Andrew Chesworth).

 

Članovi stručnog žirija, profesor s Umjetničke akademije u Splitu Vlado Zrnić te filmski kritičari Ivica Perinović i Marko Njegić, odabrali su najbolje između 66 kratkometražnih filmova prikazanih u natjecateljskom programu.

 

Dodijeljene su i diplome polaznicima Filmske školice u sklopu programa BAFF Kids - djeca, od 10 do 16 godina, na radionici su pod stručnim vodstvom Maje Stojić i Vinka Radovčića napravili i kratkometražni film koji je prikazan na samom zatvaranju.

 

Festival je zatvorio dugometražni film "Teret" redatelja Ognjena Glavonića, koji je, kao i ostala četiri prikazana cjelovečernja filma bio izvan konkurencije.

 

Među gostima Murtera i festivala bili su Renato Baretić, Arsen Oremović, Tamara Šoletić, Lana Hranjec, Predrag Ličina. (Hina)