Preskočite na glavni sadržaj

Porto Etno – Festival svjetske glazbe i gastronomije

Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture obuhvaća glazbeni, gastronomski, folklorni, cirkuski i dječji program, a održat će se od 6. do 8. rujna na tri različite lokacije (Trg 128 brigade/Trg riječke rezolucije, HNK Ivana pl. Zajca i riječka placa).
vrijeme: 06.09.2019.
mjesto: Rijeka
url: https://rijeka2020.eu/
Treći Porto Etno – festival svjetske glazbe i gastronomije će ugostiti više od 100 izvođača poput Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Ive Bittove, a posjetitelji će moći probati jela čak 20 svjetskih kuhinja koje će pripremati udruge nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije, kao i Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta od Filipina, Indije, Trinidada i Tobaga, Madagaskara, Italije, Češke i mnogih drugih. Romska šnicla, bosanski lonac, baklava, bamije, Pancit Palabok, Shahi Paneer, Coo Coo, slovačke njokice s kajmakom i prženom pancetom ili prave talijanske lazanje koje će pripremiti Zajednica Talijana Rijeka samo su neka od brojnih jela koje će posjetitelji moći kušati na Porto Etno – festivalu svjetske glazbe i gastronomije.

 

U sklopu popratnog programa festivala održat će se prezentacija folklora i glazbenih nastupa udruga nacionalnih manjina, kao i niz dječjih radionica. Opširnije…