Preskočite na glavni sadržaj

'Slatko sjećanje na djetinjstvo'

Hrvatski školski muzej akcijom 'Slatko sjećanje na djetinjstvo' potiče vjerne i nove posjetitelje na darovanje različitih predmeta vezanih uz djetinjstvo i dječju svakodnevicu. Prikupljena građa obradit će se i pohraniti u muzeju, a dio će biti izložen na izložbi 'Stoljeće djeteta u Hrvatskoj – djetinjstvo i školovanje u 20. stoljeću' koja je u pripremi.
vrijeme: 06.09.2019.
mjesto: Zagreb; Hrvatski školski muzej, Trg Republike Hrvatske 4
url: http://www.hsmuzej.hr/
Pozivamo vas da se prisjetite svih onih divnih slikovnica i dječjih knjiga koje ste u djetinjstvu čitali. Sjetite se zabavnih likova i napetih situacija, nestašnih i raščupanih karaktera, pokojeg psića i konjića, dobrog ježa i strašnog vuka.  Neka vaše blago ne bude zaboravljeno.


Pozivamo vas da slikovnice i dječje knjige darujete Školskom muzeju, a oni ćemo ih pohraniti kao vrijedno kulturno blago. Akcija prikupljanja traje do kraja listopada, a prvih 50 darovatelja dobit će Dorina čokoladu!


Prikupljanje: veljača i ožujak – spomenari i leksikoni; travanj i svibanj – igračke iz djetinjstva; lipanj i srpanj – školske fotografije, školski dokumenti, školski pribor, školska oprema; rujan i listopad – slikovnice i dječje knjige.