Preskočite na glavni sadržaj

Dramska uprizorenja na ulicama Zagreba u sklopu projekta PopUp Drama

Zagrebački trgovi i ulice postat će od 10. do 15. rujna poprište kratkih kazališnih izvedbi i fotografskih performansa u sklopu projekta urbanih intervencija na poznatim donjogradskim lokacijama pod nazivom PopUp Drama.
vrijeme: 10.09.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/PopUpDramaZagreb/

Umjetnički projekt redateljice Anje Maksić Japundžić, u suradnji s dizajnericom Dženisom Pecotić i likovnom umjetnicom Tihanom Cizelj, PopUp Drama na frekventnim zagrebačkim lokacijama donosi uprizorenja drama "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže, "Zvižduk s Bukovca" Zvonimira Milčeca i "Slučaj maturanta Wagnera" Marijana Matkovića.

 

Nakon izvedbi, sve privremene scenografije ostaju na gradskim ulicama još 48 sati, a prolaznici i namjernici pozvani su da se u njima sami fotografiraju i stvaraju vlastite pripovijesti te ih objavljuju društvenim mrežama pod hashtagom #PopUpDramaZagreb.

 

"Ovaj inovativni kulturno-turistički projekt već je prošle godine izazvao veliko zanimanje kako Zagrepčana tako i domaćih i inozemnih gostiju, jer uz predstavljanje hrvatske kulture posjetitelji mogu sami kreirati svoju dramu, fotografirati se i snimati na prepoznatljivim zagrebačkim lokacijama i putem društvenih mreža u svijet poslati svoj doživljaj Zagreba", stoji u najavi.

 

"Atraktivne kazališne scenografije sagrađene od recikliranih materijala i odbačenih predmeta te postavljene na frekventnim zagrebačkim lokacijama postaju poprišta kratkih kazališnih izvedbi i fotografskih performansa. Nesvakidašnji kazališni dekori oživljavaju scene i prizore iz antologijskih djela hrvatske dramske književnosti tematski vezanih uz Zagreb", dodaje se.

 

"Gospoda Glembajevi" na rasporedu su u utorak 10. rujna na Europskom trgu (18 sati), scenografska instalacija "Slučaj maturanta Wagnera" bit će postavljena na Svačićevu trgu od četvrtka 12. rujna (12 sati), a "najzagrebačkiji" dječji roman "Zvižduk s Bukovca" bit će izveden u Dežmanovu prolazu u petak, 13. rujna 18 sati.

 

Dok će Glembajeve uprizoriti djeca, mladi zaljubljenici u kazališnu umjetnost, trgovca Špoljarića će u "Zvižduku s Bukovca" utjeloviti Josip Tešija.

 

Projekt je proizašao iz kreativne radionice umjetničke organizacije TeatruM i Katapult promocije, a realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. (Hina)