Preskočite na glavni sadržaj

Počinje 6. Star Film Fest

U ovogodišnji program Star Film Festa, koji se održava od 29. do 31. kolovoza u Sisku (Stari grad i u Kazalište 21), uvršteno je 48 filmova iz različitih dijelova svijeta, a uz projekcije natjecateljskih filmova tu su i projekcije komercijalnih filmova, koncerti, radionice, audio-vizualne instalacije i još mnogo toga. Na šesti po redu Star Film Fest prijavljeno je oko 1 350 filmova od kojih je odabrano najboljih 48.
vrijeme: 29.08.2019.
mjesto: Sisak
url: https://www.sfilmfest.com/
 

Prvi dan festivala, 29. kolovoza, donosi otvorenje, filmsku glazbu, instalaciju 'Kraj'  i projekcije u 20. 30 h nakon čega slijedi koncert u Starom gradu Sisak.

 

U petak, 30. kolovoza kreću i radionice, a ispred Kazališta 21 u 20. 20 h moći će se pogledati Posljednji Srbin u Hrvatskoj Predraga Ličine. Trećeg festivalskog dana u 9. 30 h na rasporedu je projekcija filma Pčelica Maja za najmlađe filmoljupce, slijede radionice, a potom i javna rasprava na temu 'Položaj redatelja u Hrvatskoj' u 11. 30 h. Filmski kviz u organizaciji KOZa-e i Star Film Festa počinje u 14. 45 h, a u 17 h nastavlja se s projekcijama u Kazalištu 21. Film IKEA for YU u režiji Marije Ratković Vidaković i Dinke Radonić prikazuje se u 20. 30 h.

 

Isti dan, 31. kolovoza, u večernjim satima saznat će se pobjednici festivala, nakon čega slijedi tulum zatvaranja.

 

Ovogodišnji stručni žiri, koji će odlučivati o najboljim filmskih uradcima, čine renomirani hrvatski filmski stručnjaci – redatelj, producent i dobitnik prestižne nagrade Emmy Bobby Boško Grubić, diplomirana snimateljica, suradnica HFS-a i HRT-a, redateljica dokumentarnog filma IKEA for YU Dinka Radonić, sisački dramaturg, dramatičar i romanopisac Dino Pešut, argentinski producent i redatelj u usponu, pobjednik 5. Star Film Festa Federico Schmuckler, mladi akademski glumac Filip Mayer i Nina Kojc, članica Društva za razvoj filmske kulture u Mariboru, Instituta MARS Maribor i predselektorica filmova Enimation festivala.
 


Izvor: HAVC