Preskočite na glavni sadržaj

'Sve o muškarcima' Mire Gavrana premijerno 26. rujna u Lisinskom

Nova premijera Teatra Gavran bit će, 26. rujna u Maloj dvorani 'Lisinski' u Zagrebu, komedija "Sve o muškarcima" autora Mire Gavrana i u režiji Mladene Gavran.
vrijeme: 26.09.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, Mala dvorana
url: https://www.teatar-gavran.hr/
Kako se ističe u najavi, riječ je o hit komediji najizvođenijeg hrvatskog dramatičara, koja je već imala 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira do Moskve. Samo u Pragu, predstava je imala više od 500 repriznih izvedbi, u Krakowu preko 400, a do sad ju je u svijetu vidjelo više od pola milijuna ljudi.

Mladena Gavran, koja je prošle godine režirala Gavranov tekst "Sve o ženama", prihvatila se režije i ove predstave, odabravši za nositelje zahtjevnih uloga trojicu mladih glumaca - Vedrana Komeričkog, Tomislava Krstanovića i Radu Radolovića.

"Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti", stoji u najavi.

"Brzi dijalozi te izmjena dramskih i humornih pasaža karakteristika su ovog teksta, koji pruža velike mogućnosti za glumačke transformacije", dodaje se.

Scenografiju osmišljava Dinka Jeričević, a kostime Danica Dedijer. Scenski pokret oblikuje Tihana Strmečki, svjetlo Mario Vnučec, dok izbor glazbe potpisuje Neven Zebić.

Predstava pretpremijerno igra 25. rujna u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. (Hina)