Preskočite na glavni sadržaj

Branka Kopecki i Slobodan Radosavljević: Arhitektonska sjećanja II

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe Branke Kopecki i Slobodana Radosavljevića 'Arhitektonska sjećanja II' / 'Mémoire architectoniques II', 18. kolovoza 2019. u 20 sati, u Galeriji Flora u Dubrovniku. Izložba se može pogledati do 20. kolovoza.
vrijeme: 18.08.2019.
mjesto: Dubrovnik, Galerija Flora, Šetalište Kralja Zvonimira 32
url: https://www.facebook.com/Galerija-Flora-1025816650817690/
 
'Prije svog materijalnog postojanja u formi građevine, arhitektura je, suštinski gledano, koncept i ideja. Ona se u formi ruševine u svom tragičnom i neizbježnom raskidu s originalnom formom ostvaruje i upotpunjuje prenošenjem elemenata kulturnih i historijskih konstalacija. U tom smislu, ona je jedna specifična forma memorije koja određuje naš identitet i naš kulturni aspekt postojanja.

Projekat Arhitektonska sjećanja razmišlja arhitekturu u kontekstu snažnog prisustva virtualnih realnosti u kojima kompleksna relacija između objektivnog i subjektivnog mijenja nasu percepciju vremena i prostora. Projekat je baziran na preplitanju simulirane, hibridne i dokumentarne slike arhitektonskih elementa u multisensorialnom dispozitivu. Taj dispozitiv čiji elementi su: fotografija, crtež, kaptacija i projekcija 3D u realnom vremenu, nam omogućuje iskoračenje iz uobičajene percepcije prostora s namjerom da evocira simboličke, vremenske, intimne i kolektivne vrijednosti.'

Izložba se može pogledati do 20. kolovoza, svaki dan od 20 do 23 sata.