Preskočite na glavni sadržaj

Luisa Ritoša izlaže u Rijeci

Samostalna izložba ilustracija i video rad Luise Ritoša pod nazivom 'Snovi' bit će predstavljeni od 20. kolovoza do 3. rujna 2019. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba se otvara u utorak, 20. kolovoza 2019., u 19,30 sati.
vrijeme: 20.08.2019.
mjesto: Rijeka, Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b
 
(...) 'Ilustrativnost koja karakterizira radove negdje se gubi, da bi ju zamijenila poetičnija slikarska forma nastala u igri takozvanog Rorschachovog testa, koja otkrivanje vlastitog sadržaja prepušta isključivo promatraču. Simbolizam nije jedini način na koji se mogu čitati ovi radovi, zato prionite u promatranje, doživljavanje, prerađivanje i sanjanje. Osim ilustracija, napravila sam video rad "Sloboda u nepoznatom" koji tematizira mogućnost oslobađanja nesvjesnog da bi se stiglo do meditativne opuštenosti koja je potrebna da bi se spoznalo sebe. To je eksperimentalni video u kojem nas niz simbola, ritmičkim ponavljanjem, uvodi u snovito stanje uma. Sloboda koju živimo u snu, sloboda je od boli realnog tijela i života, sloboda u snu slična je ideji slobode u smrti, to je ideja mogućnosti bijega od ljudskog stanja, našeg svakodnevnog košmara.' –  Luisa Ritoša, prilagođeno iz predgovora

Luisa Ritoša rođena je 1974. u Pazinu. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studij likovne kulture, izborni predmet slikarstvo. Od 2007. predsjednica je udruge Arterija suvremene umjetnosti Rijeka, vodila je radionice crtanja i slikanja u udruzi Leonardo. Kolektivno i samostalno izlagala u domovini i inozemstvu.

Radno vrijeme: od 10 do 13 i od 17 do 20 sati
subotom od 10 do 13 sati, nedjeljom zatvoreno