Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Zvonko Milković'

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu i Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović" Varaždin raspisali su natječaj za ovogodišnju književnu nagradu "Zvonko Milković", objavili su organizatori natječaja. 
prijava: 01.10.2019
url: https://knjiznica-vz.hr/

Nagrada se dodjeljuje za najbolju izvornu knjigu pjesama hrvatskoga autora/autorice s izrazito intimističkom i/ili zavičajnom tematikom.

U konkurenciju ulaze, ističu, zbirke pisane bilo kojim idiomom hrvatskoga jezika (standardnom novoštokavštinom, kajkavštinom, čakavštinom, gradišćanskohrvatskim i dr.).

Natjecati se mogu nakladnici ili autori/autorice s prvim izdanjima  pjesničkih zbirki koje su objavljene u razdoblju između 1. listopada 2018. i 1. listopada 2019. godine.

Izbor dobitnika Nagrade "Zvonko Milković" izvršit će tročlano Stručno povjerenstvo.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 5.000,00 kuna (neto), koji će se laureatu uručiti na svečanom obilježavanju rođendana pjesnika Zvonka Milkovića, u Mjesecu hrvatske knjige, 23. listopada 2019. godine u Varaždinu.

Natjecatelji trebaju tri (3) primjerka knjige poslati (ili osobno dostaviti, radnim danom) na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica "Metel Ožegović", Trg slobode 8a, 42000 Varaždin, s naznakom: Za Nagradu "Zvonko Milković".

Natječaj je otvoren do 1. listopada 2019. (Hina)