Preskočite na glavni sadržaj

Peto izdanje Brač Film Festivala od 7. kolovoza u Supetru

Peto izdanje Brač Film Festivala održat se u Supetru od 7. do 9. kolovoza, s projekcijama dječjih filmova, kratkometražnih filmova studenata filmskih akademija i debitantskih dugometražnih igranih filmova.
vrijeme: 07.08.2019.
mjesto: Supetar, otok Brač
url: https://bracfilmfestival.hr/hr/

Festival će u ljetnom kinu otvoriti film "Lada Kamenski"  Sare Hribar i Marka Šantća, koji je na Pulskom filmskom festivalu prošle godine osvojio, među ostalim, nagradu Fedeora za najbolji hrvatski dugometražni film.

Iduću večer prikazuje se francuski film "Shiny Shrimps" redatelja Cédrica Le Galla i Maxima Govara, a posljednju film Miloša Avramovića "Južni vjetar" koji je oborio rekorde gledanosti u kinima diljem regije.

Drugu festivalsku večer obilježit će i kratkometražni program, u amfiteatru Waterman Resorta svoje će filmove prikazati studenti filmskih akademija. Ove godine to su "Brazilka" ( Sara Marković), "Obrok" (Abhiroop Basu), "Sahrana" (Tin Meze), "Peti kat lijevo" (Renata Lučić) te "Mi smo vidjeli ljeto" ( Nikola Stojanović).

Za najmlađe je pripremljen program u Osnovnoj školi Supetar, s filmovima "Nogometaši" redatelja Miguela Angela Lamate, "Moj dida je pao s Marsa" (Dražen Žarković, Marina Andree Škop) te "Sune i Sune" ( Jon Holmberg).

Glazbeni program donosi After party na kojemu će nastupiti hrvatski kazališni i filmski redatelj DJ Mario Kovač, dok će na zatvaranju 5. Brač film festivala u ljetnom kinu nastupiti pjevač Dino Jelusić s gošćom Ginom, pjevačicom grupe Detour.

Tijekom trajanja Festivala na zidovima ljetnog kina održat će se izložba fotografija lokacija otoka Brača prikupljenih za potrebe projekta 'Filming on Brač'. (Hina)