Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Kazališta lutaka Zadar predstavlja se u Izraelu

U Holonu, izraelskom gradu smještenom južno od Tel Aviva, održava se 24. internacionalni festival – „The International Puppet Theatre and Film Festival“, na kojem Kazalište lutaka Zadar predstavlja izložbu lutaka i scenografije „Puppets on the Banks of the Sea“.
vrijeme: 28.07.2019.
mjesto: Holon, Izrael

Izložba je postavljena u Israel Puppet Center Holonu, jedinstvenom centru lutkarstva koji obuhvaća muzej, knjižnicu, arhivu, dokumentacijsko-konzervatorski institut, te školu lutkarstva i radionice. 

Poziv na izložbu uslijedio je nakon posjete ravnatelja spomenutog centra, Ilana Savira, koji je u Zadru gostovao u travnju 2018. godine u sklopu prvog showcasea kazališta "1st Croatian TYA and Puppet Theatre Showcase" u organizaciji Kazališnog Epicentra. 

Opseg izložbe čine izabrane lutke i scenografije iz ukupno osam predstava; Judita, Čudnovate zgode šegrta Hlapića, Mala sirena, Ljepotica i zvijer, Ribar Palunko i njegova žena, Postojani kositreni vojnik, Vjetar Kimbunga i Bijeli jelen.
Na ovaj način Kazalište lutaka Zadar ne samo da predstavlja hrvatsko lutkarstvo i kulturu, već i potvrđuje svoju snagu i prepoznatljivost vizualnog identiteta. Autor izložbe je Darko Petković.

Izložba ostaje otvorena do 25. srpnja 2020. godine.