Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za kustose za sudjelovanje na CreArt seminaru u Skopju

Otvoren je natječaj za 20 kustosa ili umjetnika iz CreArt mreže za sudjelovanje na seminaru pod nazivom „Umjetničke galerije i njihov rad s lokalnim umjetnicima“, koja će se održati u Skopju, u Nacionalnoj galeriji Makedonije „Daut Pasha Hamam“, od 03. do 05. listopada 2019.
prijava: 15.08.2019
url: http://www.hdlu.hr

Tema seminara:
Istraživanje lokalnih umjetničkih praksi, u zajedničkom interdisciplinarnom diskurzivnom razmišljanju. Lociranje lokalnih ili globalno prepoznatljivih kontekstualnih i umjetničkih uvjeta u kojima se stvara umjetnička misao.
Glavne točke problematizacije: Umjetnost između riječi – Nakon dijaloga; Lokalne umjetničke prakse, lokalni ili globalni uvjeti; Kontekstualizacija umjetničke produkcije; Definiranje vrsta izložbi, samostalna, grupna, retrospektivna, angažirana umjetnost – što znači za kustosa?.
Voditeljica seminara je Natali Rajchinovska Pavleskа, arhitektica i umjetnička kritičarka.

Tko se može prijaviti?
Pravo sudjelovanja imaju isključivo kustosi ili umjetnici (redoviti članovi HDLU-a, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni.
Prijavitelji trebaju imati diplomu iz područja umjetnosti, kuriranja ili srodnih područja ili najmanje jednogodišnje radno iskustvo u muzeju ili galeriji.

Osigurani troškovi:
• Putni troškovi do 600 eura
• Troškovi smještaja
• Troškovi života-hrana (od 03. do 05. listopada)
Sudionici bi trebali sudjelovati u svim seminarskim aktivnostima

Rok za prijavu: 15. kolovoza 2019.

Cjeloviti tekst natječaja i informacije o prijavi dostupni su putem poveznica:
http://www.hdlu.hr/
https://creart2-eu.org/