Preskočite na glavni sadržaj

JM Jazz World Orchestra na Tvrđavi Barone

Pozornicu Tvrđave Barone 1. kolovoza ispunit će mladi glazbenici iz cijelog svijeta okupljeni u JM Jazz World Orchestra, odnosno Svjetski jazz orkestar mladih, pod vodstvom uglednog američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera Luisa Bonille.
vrijeme: 01.08.2019.
mjesto: Šibenik, Tvrđava Barone

Orkestar je projekt je Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), najveće neprofitne organizacije posvećene mladim glazbenicima, i djeluje već šest godina. Da bi postali dio orkestra, mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta, između osamnaest i dvadeset i šest godina, moraju proći zahtjevne audicije i biti bolji od talentirane konkurencije. U ovogodišnjem sastavu čak su se dvije mlade hrvatske snage našle među 21 vrhunskim glazbenikom.

Osim što se iz godine u godinu mijenja se sastav orkestra, mijenja se i njegovo umjetničko vodstvo. Ove godine čast je pripala Louisu Bonilli. Pod njegovim vodstvom JM Jazz World Orchestra i ove će godine nastaviti svoju glazbenu misiju – nastupanje na europskim jazz festivalima i prestižnim koncertnim lokacijama. Do sada su bili gosti brojnih renomiranih europskih festivala poput Gaume Jazz Festival i Brosella Jazz Festival u Belgiji, nizozemskog festivala North Sea Jazz Festival, dok u Hrvatskoj već nekoliko godina nastupaju na festivalu Jazz is Back BP u Grožnjanu.

Koncert započinje u 21:30 sati i dio je programa Strana B, stoga je ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.
 
https://www.tvrdjava-kulture.hr/
https://www.jmjazzworld.com/post/_2019