Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Gordane Majnarić 'Šufitpuppen'

U prostorijama novigradskog Muzeja Lapidarium, u petak, 26. srpnja 2019., s početkom u 21 sat, otvara se izložba Gordane Majnarić "Šufitpuppen".
vrijeme: 26.07.2019.
mjesto: Muzeja Lapidarium, Veliki trg 8 a, Novigrad
url: http://www.muzej-lapidarium.hr/

'Izložba ima retrospektivan karakter i prezentira dio mojih eksponata Kuće lutaka izabranih metodom 'Curator & artist choice' s namjerom da vizualizira dio postojećeg ambijentalnog postava 'lutaka' u istoimenoj kući u istarskom selu Gajani. Izložba u Muzeju Lapidarium je neuobičajena za Kuću lutaka. Osim replike u Ashevillu, u Sjevernoj Karolini (SAD), izložba po prvi put u ovakvom obliku gostuje, odnosno, prezentira se i prikazuje u Hrvatskoj.

Cjelokupan fundus mojih radova, uključujući crteže, slike, objekte i instalacije u prostoru, ove potonje su, uvjetovano prilikama, "ekspandirale" i u vrt, modificirajući ga u "dvorište ruina i skulptura" koje se nalazi u Kući lutaka! To usprkos činjenici što pola stoljeća živim u Beču kao sastavni dio urbane sredine ne prekidajući svoj konceptualni 'work in progress' i umjetnički rad s kulturno-edukacijskim-ekološkim angažmanom započetim davnih 1980-ih godina na relaciji 'Tu i tamo', a zapravo konzekventno 'Sa sobom i putnom torbom kao suputnicom', nikad ne sumnjajući u Vremeplov i dosljedno citirajući sebe, tj. svoj kredo: 'Ja se ne borim za bolju budućnost. Ja se borim protiv pogrešne stvarnosti.' - Gordana Majnarić