Preskočite na glavni sadržaj

Likovne radionice u Muzeju grada Zagreba

I ovog ljeta Muzej grada Zagreba svojim sugrađanima i turistima nudi ciklus likovno-kreativnih radionica u sklopu tematske izložbe Zagreb / Grad. Ljudi. Život.
vrijeme: 30.07.2019.
mjesto: Muzej grada Zagreba

Izložbom pod nazivom Zagreb / Grad. Ljudi. Život. predstavit će se jedan segment života Zagreba i njegovih stanovnika u izboru likovnih prikaza grada i portreta Zagrepčana iz Zbirke slikarstva Muzeja grada Zagreba koja višestruko svjedoči o kulturno-povijesnoj baštini grada.

Stoga ovog ljeta muzej za svoje posjetitelje organizira mali tečaj crtanja i slikanja u prostoru izložbe Zagreb / Grad. Ljudi. Život.
Radionice su osmišljene tako da se polaznike prvo provede kroz izložbu te im se približe pojedini umjetnici, portretirane osobe, njihove sudbine, povezanost sa slikarom, njihovo dijelovanje u gradu i drugo. Nakon toga uz pomoć voditeljica upoznat će te se s tehnikom izrade portreta. Polaznici radionica obogatit će znanja o kompozicijskim načelima i proporcijama ljudskog lica, te će imati priliku i proširiti znanja o povijesnim razdobljima u likovnoj umjetnosti.

Period održavanja radionica:
od 30. srpnja do 14. kolovoza 2019.
(tri puta tjedno, utorkom, srijedom i četvrtkom u razdoblju od 17.30 do 19 sati).

Vrijeme trajanja radionice: 90 minuta

Radionicu će voditi: Romana Nikolić, magistra edukacije likovne kulture i Marija Sabolić, muzejska pedagoginja

Radionica se naplaćuje jednom ulaznicom bez obzira na broj dolazaka:
učenici, studenti i umirovljenici 20 kuna, odrasli 30 kuna, a obiteljska 50 kuna.

Svoj dolazak potrebno je obavezno najaviti Mariji Sabolić, muzejskoj pedagoginji, na telefonski broj 01/ 4851 362 ili na e-mail adresu: msabolic@mgz.hr