Preskočite na glavni sadržaj

Počinje 'Ljeto kod Matoša' na Gornjem Gradu

Manifestacija "Ljeto kod Matoša" na zagrebačkom Gornjem Gradu ove će se godine održati od 19. srpnja do 1. rujna na Strossmayerovom šetalištu, uz bogat program koncerata uličnih bendova, nastupa stand-up komičara, gastronomije i zabave pod budnim okom 'Matoša s klupe'.
vrijeme: 19.07.2019.
mjesto: Zagreb; Gornji Grad, Strossmayerovo šetalište
url: https://www.facebook.com/ljetokodmatosa/
Manifestacija "Ljeto kod Matoša" nastavak je adventske priče "Caffe de Matoš", a proizašla je iz ideje da se jedna od najljepših šetnica grada Zagreba, Strossmayerovo šetalište, sadržajima, uređenjem i atmosferom afirmira kao romantično ljetno gradsko događanje koje svojim programom i scenografijom oživljava "dobra stara vremena" Zagreba.
 
"Dani provedeni na savskom kupalištu, vožnje u nepoznato u kultnim fićekima i plesnjaci na terasama pod zvijezdama dio su nekog drugog života koji ovog ljeta opet postaje stvarnost", stoji u najavi.
 
Sadržaj "Ljeta kod Matoša" svaki će dan donijeti novi doživljaj ljeta u Zagrebu, uz mnogobrojna mjesta za idealnu instagram fotku i kućice ugostiteljskog karaktera koje će nuditi najfiniju klopu, a sve to u oživljenom "starom zagrebačkom kupalištu u samom centru Grada".
 
Kako bi svi posjetitelji osjetili duh starih vremena, proučili "kak su se kupali naši stari i kak se u Zagrebu živilo u 'ona bolja' vremena", pobrinuo se kreativni scenografski dvojac LePrase, prema čijim je zamislima uređen svaki kutak malih drvenih kućica s gastronomskom ponudom, a gornjogradsko šetalište dobiva također suncobrane i ležaljke u šarenim bojama, te brojne photo-pointove i ‘kissing bootheve' sa šarenim rekvizitima.
 
U više od 40 dana "Matoša" posjetitelje koji odluče manifestaciju posjetiti predvečer dočekat će nastupi uličnih bendova, stand-up komičara iz Studija Smijeha te druga iznenađenja. Moći će zaigrati popularne pub kvizove na temu kultnih filmova i serija s malih ekrana, a na "šetalištu koje čuva Matoš" ovog će se ljeta među ostalim moći zaigrati i glazbeni kviz Retro ili sudjelovati u popularnoj igri Pictionary.
 
"Preko dana se sunčajte ili uhvatite hladovinu šetališta, a navečer se pripremite za glazbene koncerte i plesnjake do sitnih sati", stoji u najavi. (Hina)