Preskočite na glavni sadržaj

U srijedu na šibenskoj tvrđavi otvorenje 17. Seasplash festivala

U srijedu se na Tvrđavi sv. Mihovila otvara Seasplash festival na čijem će 17. izdanju nastupiti više od 50 vodećih imena bass glazbe i soundsystem kulture, među kojima su dub i reggae zvijezda Lee 'Scratch' Perry te Adrian Sherwood, Scientist i Mad Professor, priopćili su u utorak organizatori.
vrijeme: 17.07.2019.
mjesto: Šibenik; Tvrđava sv. Mihovila
url: http://seasplash-festival.com/hr/
Jedan od najdugovječnijih regionalnih festivala bass glazbe i soundsystem kulture, 17. Seasplash festival održat će se prvi put u Šibeniku od 18. do 21. srpnja, na rtu i plaži Martinska u šibenskom zaljevu.

 

Organizatori su najavili kako se po prvi puta festival otvora posebnim koncertom - na Tvrđavi sv. Mihovila 17. lipnja koncert će održati skupina koja je utemeljila jazz-ska žanr - New York Ska-Jazz Ensemble.

 

U sljedeća tri dana na rtu i plaži nasuprot Šibenika za domaće i strane posjetitelje festivala nastupit će više od 50 glazbenih imena, među kojima je i kvartet aktivnih legendi duba i reggea - Lee “Scratch” Perry, Adrian Sherwood, Scientist i Mad Professor.

 

Lee "Scratch" Perry višestruko je nagrađivani jamajkanski reggae producent i izvođač. Grammyja za najbolji reggae album dobio je 2003. godine, a godinu nakon toga časopis Rolling Stone uvrstio je Perryja na popis najvećih umjetnika svih vremena. Tijekom karijere, sada osamdesetogodišnji glazbenik surađivao je s priznatim glazbenicima, među kojima su Bob Marley, The Wailers, The Clash, Beastie Boys, Max Romeo, Adrian Sherwood i dr.

 

Headlineri festivala su i Scientist, Mad Professor, koji se nakon prošlogodišnjeg nastupa vraća na festival, te Adrian Sherwood. Satnica i detaljan program dostupni su na web stranici festivala.

 

Prijevoz do Martinske brodom

 

Organizatori su najavili da će posjetitelji do festivalske lokacije iz Šibenika moći doploviti brodom "Avalon".

 

Dnevna kružna linija vozit će šest puta dnevno na pravcu Autobusni kolodvor Šibenik (ponton) – Mandalina – Šibenska riva (kod topova) – pristanište Martinska, a cijena povratne karte iznosit će 10 kuna. Noćna linija vozit će u srijedu 17. srpnja iz Šibenika do pristaništa Martinska u 02:00 ujutro.

 

U četvrtak, petak, subotu i nedjelju, za vrijeme trajanja Seasplash festivala, iz Šibenika će se polaziti za Martinsku u 21 sat, 23 sata, i 1 sat, a povratak je organiziran autobusom u 6 sati ujutro.

 

Na jednoj od četiri festivalske pozornice na Martinskoj izgrađen je drveni brod "Slavka" u sjećanje na Slavku Berović iz šibenskog Doca, koja je 1960-ih, prije izgradnje Šibenskog mosta, motornim brodom prevozila kupače iz grada do Martinske.

 

Slavka je, ističe se u priopćenju, u sjećanju brojnih Šibenčana ostala po tome što je mnogobrojnu djecu kupače vozila besplatno, a oni bi joj zauzvrat kod pristajanja pridržali brodske konope. (Hina)