Preskočite na glavni sadržaj

66. Pulski filmski festival

66. Pulski filmski festival
Svečano otvorenje 66. Pulskog filmskog festivala započinje u subotu, 13. srpnja, u 21,30 sat, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.
vrijeme: 13.07.2019. 21,30 h
mjesto: Pula; Arena
url: https://pulafilmfestival.hr/hr/
 

Uz brojne dnevne programe i projekcije, prvi festivalski dan zacijelo će obilježiti dugoočekivana premijera filma 'General', redatelja Antuna Vrdoljaka, o životu i značaju za Hrvatsku i hrvatsku povijest generala Ante Gotovine, s Goranom Višnjićem u naslovnoj ulozi, za čiju je projekciju iznimno velik interes publike još od prvog dana puštanja karata u prodaju.

 

'General' je prvi od osam filmova nacionalne produkcije koji će biti prikazani u Areni a njima se u Hrvatskom programu i konkurenciji za Zlatne arene pridružuje još šest filmova hrvatske manjinske produkcije u Istarskom narodnom kazalištu.

 

Festivalu će prisustvovati predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom i održava. Čast vođenja programa pripala je Dušku Čurliću i Ivanu Vukušiću a sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac izvest će istarsku i nacionalnu himnu. Tijekom ceremonije uručit će se važna festivalska nagrada, koja nosi ime po svom osnivaču, Marijan Rotar koju je ove godine dodijeljena Povijesnom i Pomorskom muzeju Istre.  Nakon svečanosti otvorenja slijedi tradicionalni vatromet koji simbolično označava početak novog izdanja Pulskog filmskog festivala.


Program >>>


Vezana vijest:
66. pulski filmski festival u znaku biografija povijesnih ličnosti

fb stranica:
https://www.facebook.com/PulaFilmFestival/