Preskočite na glavni sadržaj

'Noć leptira', edukativni program u Brodu na Kupi

Prirodoslovni muzej Rijeka najavljuje edukativni program 'Noć leptira' koji se održava u Brodu na Kupi,  u subotu, 13. srpnja, s početkom u 19 sati. Program je besplatan!
vrijeme: 13.07.2019. 19 h
mjesto: Brod na Kupi
url: https://www.facebook.com/Prirodoslovni.muzej.Rijeka/
 

Na Noći leptira upoznat ćete hladnokrvne kukce, izvrsne letače koji se odlikuju različitom veličinom i oblikom tijela te šarenilom boja, uvidjet ćete zašto su dobri biopokazatelji i na koji način doprinose opstanku ekosustava. Znate li da su pojedini noćni leptiri aktivni i danju, da su pojedini izrazito ugroženi i njihovim bi se nestankom potpuno promijenio današnji svijet, da neke vrste gusjenica negativno utječu na čovjeka jer izazivaju alergijske reakcije, da su najmanji i najveći leptir u Europi upravo noćni leptiri?

 

Dođite u Dolinu leptira, saznajte mnoge njene zanimljivosti i promotrite kukce koje će privući svjetlosna piramida, a o njima će govoriti prof.dr.sc. Mladen Kučinić s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

             program se odvija u Brodu na Kupi, u subotu 13. srpnja 2019., od 19 sati

             namijenjen je obiteljima s djecom i odraslima

             uz djecu je  obavezno prisustvo roditelja/pratitelja (jedne osobe)

             program je besplatan, te nije potrebna najava dolaska

             voditeljice: dr.sc. Željka Modrić Surina, Nadia Dunato Pejnović

 

Noć leptira se izvodi u okviru projekta KRASn'KRŠ (SLO-HR254), Zaštita i valorizacija baštine te razvoj održivog turizma u prekograničnom krškom krajoliku, financiranog iz sredstava Europske unije u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.