Preskočite na glavni sadržaj

Poljski skladatelj Wojtek Blecharz u Francuskom paviljonu

Europski projekt Kulture SC-a i deset europskih kulturnih organizacija- apap, u Zagreb dovodi jednog od najzanimljivijih suvremenih skladatelja mlađe generacije, poljskog umjetnika Wojteka Blecharza.
vrijeme: 15.07.2019.
mjesto: Zagreb, SC, Francuski paviljon, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/kultura/

Nakon dvotjedne radionice s orkestrom sastavljenim od školovanih glazbenika i onih bez prethodnog glazbenog iskustva te zborom, umjetnik će nam predstaviti glazbeni projekt Symphony 2, skladan posebno za jedinstvenu akustiku Francuskog paviljona.

Simphony 2 nastavak je Blecharzovog trenutnog istraživanja temeljenog na novim modelima doživljaja glazbe, performativnog zvuka i sudioništva publike. Simphony 2 je durational performance (izvedba dugog trajanja), prostor dijaloga između sudionika i zvuka, mjesto u kojemu se zvukovi mogu doživjeti na više holističan način od onoga u uobičajenoj koncertnoj situaciji.

U staroj je Grčkoj riječ orkhestra bila naziv za polukružni prostor u kojemu su zbor i plesači izvodili svoje izvedbe. U Latinskom, riječ symphōnia značila je  “sporazum zvukova, harmonija“, a Simphony 2 sigurno je mjesto, gdje se orkestar i publika mogu sresti, zajedno muzicirati i promišljati zvukove i harmonije zajedno, bez obzira na njihovo iskustvo, pozadinu ili podrijetlo.

Koncert će se održati u Francuskom paviljonu, SC u Zagrebu, 15. srpnja u 20:00, a ulaz je besplatan.