Preskočite na glavni sadržaj

Zaklada moliških Hrvata 'Agostina Piccoli' raspisala natječaj za književnu nagradu

Zaklada moliških Hrvata iz Italije 'Agostina Piccoli' raspisala je natječaj za književnu nagradu koja se dodjeljuje za ostvarenja na području kulture i umjetnosti s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice, objavila je zaklada 'Agostina Piccoli'.
prijava: 05.08.2019
 

Natječaj je otvoren do 5. kolovoza 2019. a nakana je popularizirati moliškohrvatsku jezičnu, povijesnu i kulturnu baština, čime se promiče interes njezina statusa posebne jezične manjine.

 

Zaklada dodjeljuje književnu nagradu i nagradu "Mali umjetnik". Na natječaj se mogu slati sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče...) i poezija na moliškohrvatskom jeziku. Prozna djela i poezije mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

 

Nagrada "Mali umjetnik" dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti s likovnim i s književnim ostvarenjima.

 

Na natječaj treba poslati djela koja nisu ranije objavljena ili izložena. Radove treba poslati na adresu: Fondazione "Agostina Piccoli" Centro di Documentazione, via Castello 47, I-86030 Montemitro (CB), a mogu se slati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com.

 

Prosudbeno povjerenstvo za dodjele nagrada sastoji se od pet članova: predsjednika Zaklade "Agostina Piccoli" iz Mundimitra, dva predstavnika društava iz Filiča i Kruča te jednoga stručnjaka za hrvatski jezik i jednoga stručnjak za pedagoška pitanja.

 

Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje. Autor prvonagrađenoga djela u kategoriji nagrade "Mali umjetnik" dobit će nagradu u skladu sa svojom dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku i sl.).

 

Nagrađeni radovi i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci književnih ostvarenja u izdanju Zaklade "Agostina Piccoli". (Hina)