Preskočite na glavni sadržaj

Dodjelom nagrada i priznanja završio 13. Vukovar Film Festival

Dodjelom nagrada i priznanja u Vukovaru je u nedjelju završio 13. Vukovar film festival na kojem je prikazano više o 60 filmova među kojima je publika imala prigodu pogledati i pobjednike festivala u Berlinu i Cannesu - filmove 'Sinonimi' redatelja Nadava Lapida i 'Parazit' južno-korejskog redatelja Bong Joon Hoa.
vrijeme: 07.07.2019.
mjesto: Vukovar
url: https://www.vukovarfilmfestival.com/vff13/

Najboljim dugometražnim filmom proglašen je njemački film "Razbijačica sustava" Nore Fingscheidt, a najboljim kratkometražnim filmom "Šaptači" mađarskog redatelja Barnabása Tótha.


U konkurenciji dokumentarnog filma najboljim je proglašen bugarski film "Kalin i zatvorska ekipa" Petka Gyulcheva. Nagrađenima je pripala nagrada "Zlatni šlep".


Posebno priznanje žirija pripalo je dokumentarnom filmu "Nebeska tema" srbijanskog redatelja Mladena Matičevića.


Nagrada za životno djelo dodijeljena je glumcu Žarku Potočnjaku, dok je Mario Ivezić nagrađen Nagradom Krsto Papić za poseban doprinos hrvatskoj kinematografiji.


O nagradama u kategorijama dugometražnog, kratkog igranog i dokumentarnog filma odlučivao je žiri u kojem su se nalazili novinarka i redateljica Jasna Nanut, producent Miodrag Sila te bivši urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović. (Hina)