Preskočite na glavni sadržaj

Brojne izložbe uvod u 66. Pulski filmski festival

Kao svojevrsna najava Pulskom filmskom festivalu i ove godine tradicionalno, nekoliko dana uoči početka prve projekcije u Areni, u pulskim galerijskim prostorima otvaraju se izložbe posvećene filmovima, filmašima i samom festivalu pa je tako prva u nizu postavljena u kinu Valli, priopćeno je u petak iz Pula Film Festivala.
vrijeme: 11.07.2019.
mjesto: Pula
url: https://pulafilmfestival.hr/
Riječ je o izložbi radova učenika prvog razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Pule pod mentorstvom profesora Denisa Sardoza koji im je povjerio dizajnerski izazov odnosno reinterpretaciju vizualnog identiteta 66. Pule čiji je originalni autor Marko Rašić.

Idućih dana u Puli se otvara izložba pod nazivom "Opremio: Mihajlo Arsovski" koja tematizira opus ovog istaknutog grafičkog dizajnera a potom i izložba u galeriji Srpskog kulturnog centra posvećenu glumici koja je obilježila jedno filmsko razdoblje. Radi se o gostujućoj multimedijalnoj izložbi "Sonja Savić: djevojka iz grada". Slijede izložbe "Statisti" u pulskoj galeriji Makina gdje su na fotografijama Jasenka Rasola oni koji u filmskom kadru stoje iza glavnih glumaca.

Memo muzej obogatit će svoj stalni postav dodatnom sekcijom života u Puli od 50.-ih do 80.-ih godina 20. stoljeća s elementima koji oslikavaju pojedinosti Filmskog festivala u Puli dok će se u Multimedijalnom centru tradicionalno otvoriti izložba "Cinemaniac - misliti film 2019", čije je osamnaesto izdanje strukturirano u dva dijela, dvije izložbe te popratni program projekcija i razgovora.

Popratni program Festivala ima i svoj glazbeni dio dok se u subotu ja otvara se info punkt na Giardinima na kojemu će se moći kupiti ulaznice i propusnice za Arenu te suveniri Pulskog filmskog festivala. (Hina)


Raspored izložbi:
(https://pulafilmfestival.hr/hr/raspored)

Četvrtak 11. 7. 2019.

OPREMIO: MIHAJLO ARSOVSKI
HUIUI, 19:00

Sonja Savić: djevojka iz grada
SKUC Srpski kulturni centar, 20:00

Jasenko Rasol: Statisti
MAKINA, 21:00

Subota 13. 7. 2019.

Reinterpretacija vizualnog identiteta 66. Pule
KINO VALLI, 20:00

Festival jugoslavenskog igranog filma (MEMO muzej)
KINO VALLI, 20:00

Nedjelja 14. 7. 2019.

Cinemaniac  > misliti film 2019
MMC Luka, 20:00

Ponedjeljak 15. 7. 2019.

Goran Trbuljak: Slikarstvo (45 godina neslikanja)
MSUI, 20:00