Preskočite na glavni sadržaj

Književnost u Lazaretima: Marko Pogačar i Goran Milaković

U sklopu programa 'Književnost u Lazaretima' Lazareti, u ponedjeljak, 8. srpnja, u 21 sat, gostuju pjesnici Marko Pogačar i Goran Milaković. Razgovor o poeziji vodit će Staša Aras.
vrijeme: 08.07.2019. 21 h
mjesto: Dubrovnik; Frana Supila 8
url: https://www.facebook.com/ARL.Dbk/

Što ova dva zanimljiva pjesnika misle o poeziji, društvu, kulturi, trendovima, koliko je misli, a koliko stanja, koliko osjećajnosti u poeziji danas, zašto je procvjetala i je li, što uopće danas misliti o ovoj povlaštenoj umjetnosti, saznat ćemo kroz razgovor ali i kroz čitanje poezije. A to kako čitaju poeziju?! Pričat ćemo i o tome.

 

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Piše poeziju, eseje, prozu i književnu kritiku. Bio je urednik u Zarezu, član je redakcije Quoruma, suuređuje portal Proletter. O stogodišnjici izvornoga izdanja priredio je antologiju Hrvatska mlada lirika 2014. Nagrađivan je hrvatskim i međunarodnim nagradama za poeziju, prozu i esejistiku. Knjige i tekstovi prevedeni su mu na tridesetak jezika.


"Rudnik stakla" naslov je rukopisa Gorana Milakovića  koji bi do kraja ove godine trebao izaći u izdanju Hrvatskog društva pisaca. Autor "Rudnika" iz kojeg će čitatelji i čitateljice iskopavati njegove pjesme, rođen je 1983. godine u Slavonskom Brodu, filozof i sociolog po obrazovanju.


Jedno vrijeme Milaković je radio kao novinar Jutarnjeg lista, a svoju poeziju do sada je objavljivao u časopisima Zarez i Poezija te na internet stranicama strane.ba, metafora.hr, jergovic.com/ajfelov-most.


Za prvi pjesnički rukopis "Eskapaže" Milaković je pohvaljen na Goranovom proljeću 2010. godine, dok je njegov "Rudnik stakla" na međunarodnoj književnoj manifestaciji Slovo Gorčina održanoj u Stocu 2016. godine dobio drugu nagradu.