izložba

Izložba Zlatka Štrfičeka u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama


vrijeme: 20.05.2017. - 20.06.2017.
mjesto: Hlebine; Galerija naivne umjetnosti

Otvorenje samostalne izložbe Zlatka Štrfičeka održat će se 20. svibnja, u 19 sati, u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama.

Zlatko Štrfiček rođen je u Hlebinama 1953. godine u zemljoradničkoj obitelji. Slikati počinje u ranoj mladosti, a  prve slike nastaju 1968. godine kada vrijedne savjete i poduke dobiva od Tomislava Balažina i Zdenka Ivkovića, a pomoć pruža mu tada već afirmiran Dragan Gaži te Vilma Dorešić. Prvi puta skupno izlaže 1969. godine u Trebnju u Sloveniji. Slika uljem na staklu i platnu, povremeno suhim pastelom, a izrađuje i kolorirane grafike. Sljedbenik je Hlebinske škole naivnog slikarstva pa će mu glavnu inspiraciju pružati (seoska) svakodnevica, priroda te narodni običaji i vjerovanja. U slikama će ostati vidljivi utjecaji velikana naivne umjetnosti, poput M. Kovačića na čijim će temeljima izgraditi vlastiti stil često okrenut idealizaciji i atmosferičnosti prikaza.

Član je Društva Hrvatskih naivnih umjetnika Mirko Virius Zagreb, likovne sekcije Podravka 72, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Hrvatska. Do sada je izlagao na 30 samostalnih i više od 200 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.
 
Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja 2017. godine, a realizirana je uz financijsku potporu Koprivničko-križevačke županije.
 

(R.P.B., 18.05.2017)

Tagovi: izložba, hlebine