festival

Animafest poziva na Animacikl!


vrijeme: 20.05.2017. 19 h
mjesto: Zagreb; Dubravkin put

Animafest ove subote, 20. svibnja, od 19 sati, na Dubravkinom putu u parku 'Tuškanac' organizira prvi Animacikl – crtano-rekreativno druženje koje slavi umjetnost animiranog filma, zdrav život i ciklokulturu.

Neodoljivi spoj animacije, pedaliranja i pokretnih projekcija sastoji se od dvosatne vožnje gradom u biciklističkoj koloni koju predvode Zagreb Pedicab tricikli opremljeni projektorima. Vozite li bicikl, tricikl, romobil ili ste lakog koraka, ruta ide preko Frankopanske ulice, Trga maršala Tita i Cvjetnog trga.
 
Nakon što se zagrebačke ulice i fasade pretvore u Animafestovo platno, povorka stiže na Zrinjevac na tradicionalni predfestivalski Open Air piknik na kojem se od 21 sat prikazuju višestruko nagrađivani filmovi tematski vezani uz bicikle: Trojke iz Bellevillea Sylvaina Chometa, Moj Moulton i ja Torilla Kovea, Velodrool Sandera Joona i Otac i kći Michaela Dudoka de Wita.
 
Program je nastao u suradnji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
 
Više o događanju možete saznati ovdje, a o filmovima ovdje.
 
U slučaju lošeg vremena Animacikl na Animafestu odgađa se za subotu, 27. svibnja, o čemu će vas organizatori obavijestiti naknadno.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 18.05.2017)