Preskočite na glavni sadržaj

Foto natječaj Argonaut 2019 – '1.8+ sec'

Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna poziva na sudjelovanje u foto natječaju „Argonaut 2019”. Natječaj je otvoren do 19. srpnja 2019.
prijava: 19.07.2019

Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati svi, bez ikakvih ograničenja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima fotografije. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja.

Krajnji rok za zaprimanje fotografija je petak 19.7.2019. u 23:59h.

Naziv ovogodišnjeg foto natječaja je „1.8+ sec”.

'Kako ste i sami shvatili, radi se o dugoj ekspoziciji počevši od 1.8 sekundi na više. Gornja granica naravno nije limitirana. Duga ekspozicija, odnosno usporavanje zatvarača, nam omogućava da statični elementi budu oštriji, a elementi u pokretu zamućeni (zamagljeni). Riječ je o složenijoj tehnici koju najčešće koriste pejzažni fotografi kako bi dobili više dinamike u inače statičnim fotografijama prirode, međutim duga ekspozicija se može kreativno koristiti u svim fotografskim smjerovima. Da li ćete fotografirati slap, more, automobile, sport, light painting (crtanje svijetlom), zvijezde ili nešto drugo, to prepuštamo vama i vašoj mašti. Nas samo zanima da fotografije budu u dugoj ekspoziciji, s najmanje 1.8 sekundi eksponiranja. Kod kompozitnih fotografija je dozvoljeno da pojedinačne fotografije imaju i ekspoziciju kraću od 1.8 sek, ali da zbirno u završnom uratku imaju ekspoziciju dulju od 1.8 sekundi.'

Propozicije natječaja i informacije o prijavi pročitajte na:
https://www.fotovun.hr/2019/06/19/foto-natjecaj-argonaut-2019-1-8-sec/